Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίωξη για κακούργημα στον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου για τη φωτιά

Δίωξη για κακούργημα στον αντιδήμαρχο Ξυ...

Η φωτιά της της 29ης Σεπτεμβρίου κόστισε τη ζωή σε δύο άνδρες – Στάχτη έγιναν 71.000 στρέμματα δάσους

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε την Τετάρτη (09/10) στον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο άνδρες και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους.

 Διώκεται για εμπρησμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιδημάρχου η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ο εισαγγελέας Κορίνθου έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε θάνατος. Η ποινή κάθειρξης την οποία επισύρει το αδίκημα είναι από 10 έως 20 χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται ως υπαίτιος για τη φωτιά, καθώς, αγνοώντας τον δείκτη επικινδυνότητας, κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή. Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε την παρουσία του στο σημείο ενώ, ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρχικά είχε αποκρύψει ότι βρισκόταν εκεί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάπνιζε τα μελίσσια του, 200-250 μέτρα από το σημείο της έναρξης της πυρκαγιάς, έπειτα από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα και κατοίκου της περιοχής στις Αρχές. Ο αντιδήμαρχος αναμένεται, τις επόμενες μέρες, να απολογηθεί ενώπιον στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις