Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομικοί του Αγρινίου εξάρθρωσαν σπείρα κλεφτών που είχε ρημάξει τη Βόρεια Ελλάδα

Αστυνομικοί του Αγρινίου εξάρθρωσαν σπεί...

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 21 κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και περιοχή της Πέλλας

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αγρινίου, της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα).

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορούμενων και άγνωστων συνεργών τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τον Ιούνιο του 2024, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή της Πέλλας, διέπραξαν συνολικά -21- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά -117.150- ευρώ, -5.000- δολάρια, -150- χρυσές λίρες Αγγλίας και τιμαλφή-ρολόγια και λοιπά αντικείμενα, συνολικής αξίας -475.750- ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, έχοντας διακριτούς ρόλους, δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες, επιλέγοντας διαμερίσματα πολυκατοικιών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία διερρήγνυαν, ενώ ενάλλασσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους.
Παράλληλα οι κατηγορούμενοι έκαναν χρήση φορητών ασυρμάτων, τους οποίους είχαν συντονισμένους σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, προσέγγιζαν οικίες ηλικιωμένων και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου οι παθόντες να προστατευτούν από ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς ή υπερθέρμανσης, έπειθαν τους παθόντες να τοποθετήσουν τιμαλφή, κοσμήματα και χρήματα σε μαξιλαροθήκη και στην συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν τα κλεμμένα αντικείμενα είτε για προσωπική χρήση, είτε τα μεταπωλούσαν σε κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους, στη Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στους κατηγορούμενους, στις οικίες τους και σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των -1.300- ευρώ, -58- φυσίγγια, -2- πιστόλια, με γεμιστήρες, πλήθος τιμαλφών – ρολογιών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να διακριβωθεί αν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

--

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις