Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής από τη Μυρτιά

Ηλεία: Καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης...

Η απόφαση των δικαστών του Μικτού Εφετείου Πατρών

Την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου σε βάρος του 38χρονου για υπόθεση βιασμού 14χρονης στη Μυρτιά επικύρωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Πρόκειται για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής, που αφαίρεσε τη ζωή του μικρού κοριτσιού με βάναυσο τρόπο στις αρχές Ιουνίου του 2024, αφού πρώτα όμως είχε αποπειραθεί να το βιάσει. Η υπόθεση που εκδικάστηκε χθες, είχε προκαλέσει και ακόμα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην κοινωνία, όσο και στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, αφού είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Ζακύνθου το 2020 σε εννεαετή κάθειρξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, πλην όμως η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Μια έφεση που δεν εκδικάστηκε στο διάστημα που ακολούθησε, με αποτέλεσμα ο 38χρονος που στο μεταξύ κυκλοφορούσε ελεύθερος να διαπράξει ξανά σε βάρος ανήλικης το πλέον σοβαρό ποινικό αδίκημα, αυτό της δολοφονίας.

Το ζήτημα αυτό έθιξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και η Εισαγγελέας Εφετών της έδρας του ΜΟΕ, η οποία στην αγόρευσή της ανέφερε ότι κάθε λάθος της δικαιοσύνης, έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην κοινωνία και έχει συνέπειες για όλους μας και πως εάν είχε εκτίσει την ποινή του τότε θα βρισκόταν στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως η Εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δολοφονία της 11χρονης στη Μυρτιά σε συνάρτηση με την υπόθεση για την οποία δικάστηκε, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος έδρασε με τον ίδιο τρόπο, όπως και στην περίπτωση του βιασμού της 14χρονης, στο ίδιο χωριό.

Οι Δικαστές του Μικτού Εφετείου Πατρών τον έκριναν ένοχο για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου και της ασέλγειας, αμφότερα σε βάρος ατόμου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν οκτώ χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και δύο χρόνια για την ασέλγεια, ενώ αθροιστικά καταδικάστηκε σε εννέα έτη κάθειρξης.

Απολογούμενος ο καταδικασθείς αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, και τα γεγονότα που συνέβησαν τον Ιούλιο του 2017, προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς αλλά και άλλοθι για το βράδυ του δικαζόμενου βιασμού.

Την εφιαλτική στιγμή που έζησε η 14χρονη τότε κοπέλα, περιέγραψε η Εισαγγελέας πριν προτείνει την ενοχή του 38χρονου, επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος οδήγησε το θύμα με την μοτοσικλέτα του σε μια ερημική παραλία και ήρθε σε συνουσία με την ανήλικη, η οποία όμως προσπάθησε να αντισταθεί, ενώ μάλιστα την απείλησε πως θα την σκοτώσει εάν πει σε κανέναν αυτό που είχε συμβεί.

Την αίτηση ανάκλησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 38χρονου, όπως του είχε χορηγηθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, είχε προτείνει στις 13 Ιουνίου 2024, διάστημα που ο κατηγορούμενος είχε ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και ακολούθως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συντάχθηκε με αυτή και προχώρησε στην ανάκλησή της απόφασης.

πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις