Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Σαράντα θέσεις γιατρών ζήτησε σήμερα ο Χρήστος Μπούρας από τον Άδωνι Γεωργιάδη- Έκκληση σε όλους τους πολιτικούς φορείς

Πανεπιστήμιο Πατρών: Σαράντα θέσεις γιατ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Να καλυφθεί η περσινή αδικία σε βάρος της Πάτρας

Έκκληση προς όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης της Πάτρας, απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μετά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την κατανομή των πανεπιστημιακών θέσεων στο ΠΓΝΠ που θα γίνει το επόμενο διάστημα, ζητώντας του να δοθούν 40 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι 40 θέσεις, ζητούνται σήμερα, για να καλυφθεί η περσινή αδικία σε βάρος της Πάτρας, όταν ενισχύθηκε με μόλις 12 θέσεις έναντι των 26 που είχε ζητήσει το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες του. Την ίδια ώρα, που άλλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας με πολύ μικρότερη πληθυσμιακή αναφορά ενισχύθηκαν με τριπλάσιο αριθμό γιατρών.

Η έκκληση του Χρήστου Μπούρα

«Μεταφέραμε τα αιτήματα. Ο υπουργός μας άκουσε. Του εξηγήσαμε τι έγινε το 2023, του είπαμε τι ζητάμε για το 2024. Προφανώς, δεν μας είπε τι θα κάνει, είναι προνόμιο του υπουργού, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, κάνω μια θερμή προσωπική έκκληση προς όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, να ασκήσει πίεση και αυτό με ό,τι δυνατότητες έχει, ώστε να μην επαναληφθεί, αυτό που έγινε πέρυσι, με την μικρή κατανομή των θέσεων. Όλοι πιέζουν, πρέπει να πιέσουμε και εμείς. Δεν αρκεί να πιέζει μόνο ο πρύτανης. Θα πάρω και άλλες πρωτοβουλίες το άμεσο προσεχές διάστημα αλλά θα πρέπει και το πολιτικό προσωπικό να πιέσει», τόνισε στο thebest.gr o Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις