Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαρωτικό το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από την Φλόριντα - Νεκροί και πολλά κατεστραμμένα σπίτια

Σαρωτικό το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον απ...

Εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Μίλτον εισήλθε στον Ατλαντικό Ωκεανό την Πέμπτη, αφού διέσχισε τη Φλόριντα, η οποία προκάλεσε περισσότερους από δώδεκα ανεμοστρόβιλους, κατέστρεψε σπίτια  αλλά η καταιγίδα δεν προκάλεσε το καταστροφικό κύμα καταιγίδας που φοβούνταν.

Στους εννέα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μίλτον που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη Φλόριντα έχοντας αφήσει πίσω του ανυπολόγιστες καταστροφές.

Στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ της κομητείας Πινέλας, σύμφωνα με το δίκτυο NBC, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, ενώ στην κομητεία Βολούσια άλλοι τρεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις δήλωσε ότι η πολιτεία απέφυγε το χειρότερο σενάριο, αν και προειδοποίησε ότι οι ζημιές εξακολουθούν να είναι σημαντικές.

Τυφώνας Milton: Απομακρύνεται από την Φλόριντα με κατεύθυνση στον Ατλαντικό - Περισσότεροι από 80.000 πολίτες στα καταφύγια

 Η περιοχή του κόλπου της Τάμπα φάνηκε να έχει διαφύγει το θανατηφόρο κύμα νερού που είχε προκαλέσει τις πιο τρομερές προειδοποιήσεις.

Οι τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στο Σεντ Λούσι στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, με τουλάχιστον δύο από αυτούς στις κοινότητες Spanish Lakes, ένα σύνολο γειτονιών για ηλικιωμένους, όταν πολλοί ανεμοστρόβιλοι σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Ερικ Γκιλ.

Υπήρχαν 19 επιβεβαιωμένοι ανεμοστρόβιλοι στη Φλόριντα μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, περίπου την ώρα που ο Μίλτον έφτασε στην ξηρά, δήλωσε ο Ντε Σάντις.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα ήταν χωρίς ρεύμα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς περίμεναν επί ημέρες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μετά το χτύπημα του τυφώνα Ελέν στην περιοχή πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο τυφώνας άνοιξε μια τεράστια τρύπα στην υφασμάτινη οροφή του Tropicana Field, του γηπέδου της ομάδας μπέιζμπολ Tampa Bay Rays στο Σεντ Πίτερσμπουργκ, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Το γήπεδο αποτέλεσε χώρο συγκέντρωσης για τις ομάδες αντιμετώπισης, με χιλιάδες ράντζα που είχαν στηθεί στο γήπεδο.

«Μία από τις ευλογίες για εμάς είναι ότι δεν είδαμε το προβλεπόμενο κύμα καταιγίδας. Αυτό έσωσε πολλά», δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα Τζέιν Κάστορ.

Στην περιοχή της Τάμπα, η καταιγίδα γκρέμισε δέντρα, πέταξε συντρίμμια στους δρόμους και έριξε καλώδια ρεύματος.

Ορισμένες γειτονιές πλημμύρισαν, αλλά η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή μέχρι τα συνεργεία να μπορέσουν να εκτιμήσουν την καταστροφή, δήλωσε η Κάστορ.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης μιας κατά την οποία ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με 15 άτομα μέσα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα Λι Μπέρκαου. Και οι 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο.

Οι άνεμοι ανέτρεψαν έναν μεγάλο κατασκευαστικό γερανό στην Αγία Πετρούπολη, στέλνοντάς τον να πέσει σε έναν έρημο δρόμο.

Η πολιτεία εξακολουθούσε να κινδυνεύει από πλημμύρες σε ποτάμια μετά την πτώση έως και 457 χιλιοστών βροχής.

Reuters

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις