Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αλλαγή πολιτικής, συλλογική ηγεσία, προοπτική ενάντια στη στασιμότητα

Αλλαγή πολιτικής, συλλογική ηγεσία, προο...
Θανάσης Γιανναδάκης

Του Θανάση Γιανναδάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας – πρ. πρόεδρος ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος

Η Ελλάδα αξίζει μια νέα αρχή, μια αλλαγή που θα δώσει προοπτική και ελπίδα σε όλους τους πολίτες. Στις 13 Οκτώβρη, ο προοδευτικός κόσμος διαμορφώνει το μέλλον.

Το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών ήταν ξεκάθαρο: Αλλαγή πολιτικής, συλλογική ηγεσία, προοπτική ενάντια στη στασιμότητα. Οι πολίτες ζητούν ένα ΠΑΣΟΚ που θα επανασυνδεθεί με τις ρίζες του, που θα αγκαλιάσει τις προοδευτικές δυνάμεις και θα αγωνιστεί για τη μείωση των ανισοτήτων και παράλληλα θα αναδείξει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις απαντώντας τόσο στις προκλήσεις του μέλλοντος, στην υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων της χώρας αλλά και στον εκδημοκρατισμό της εξουσίας με αποκέντρωση, εξουσιών, πόρων και πληθυσμού από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μια Ελλάδα βιώσιμη και αξιοβίωτη. Μια Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες.

Έτσι, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το κέντρο βάρους της πολιτικής μας πρέπει να μετατοπιστεί από το κέντρο και την αριστερά. Σε μια κοινωνία όπου η διεύρυνση των ανισοτήτων έχει φέρει κοντά τα συμφέροντα της μεσαίας και της εργατικής τάξης, αυτή η ανάλυση δεν είναι απλά εσφαλμένη—είναι η αναπαραγωγή της ενσωμάτωσης που προωθείται για να διατηρηθεί η στασιμότητα.

Προοδευτικό είναι ό,τι μειώνει τις ανισότητες, δίνει αξιοπρέπεια και προοπτική, ταυτίζει την εθνική υπερηφάνεια με την κοινωνική ενότητα.

Δεν θα ξεχάσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος. Είναι ώρα να δράσουμε, να συμμετέχουμε ενεργά, να δώσουμε φωνή στη βάση του ΠΑΣΟΚ που ζητά αλλαγή και προοπτική. Που βάζει το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

Ας σκεφτούμε πριν τρεις μήνες, στις ευρωεκλογές, πως αισθανόταν ο προοδευτικός κόσμος που έβλεπε και εξακουλουθεί να βλέπει ένα πολιτικό σύστημα του 1.5 κόμματος.

Ας σκεφτούμε με περισυλλογή και ας αναρωτηθούμε γιατί, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, πάνω από 300.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες.

Ας σκεφτούμε γιατί για τρεις μήνες η Κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στοχοποίησαν έναν μόνο υποψήφιο, ενώ η βάση του ΠΑΣΟΚ είχε άλλη άποψη.

Η ευθύνη μας απέναντι στον προοδευτικό κόσμο είναι μεγάλη. Ας βάλουμε τέλος στη συνθηκολόγηση.

Ας πούμε όχι στην ενσωμάτωση και το συμβιβασμό.

Ας πούμε όχι στα συμφέροντα  που θεωρούν ότι μπορούν να ποδηγετούν το λαό.

Ας πούμε ΝΑΙ σε ένα ΠΑΣΟΚ Μεγάλο, Ενωμένο, Συλλογικό, Ανανεωτικό.

Πάμε δυνατά για ένα ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με προοπτική, που θα επανασυνδεθεί με τις ρίζες του.

Ο Χάρης Δούκας συμβολίζει αυτή την αλλαγή. Με πίστη στις αξίες μας, με αποφασιστικότητα και όραμα, μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα που αξίζει στους πολλούς. Μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ισότητας και της προόδου.

Ο χρόνος είναι τώρα. Πάμε για την αλλαγή!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις