Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Ο Ολυμπιακός 13-8 τον Εθνικό, υπερκυπελλούχος Ελλάδας και στο πόλο

Eurokinissi

Eurokinissi

Κατέκτησε το 2ο Σούπερ Καπ γυναικών

Η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τίτλο την ιστορική σεζόν των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, επικρατώντας με του Εθνικού με 13-8 στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Μετά και από αυτήν του την επικράτηση, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 317 τίτλους (εγχώριους και διεθνείς σε Άνδρες και Γυναίκες) στα 5 κορυφαία ομαδικά Oλυμπιακά αθλήματα.

Ο Εθνικός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον τελικό, με την ομάδα του Ορέστη Σαλάχα να κυριαρχεί στο πρώτο οκτάλεπτο χάρη στην εξαιρετική της άμυνα με την οποία είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό, κλείνοντας την περίοδο στο +3 για το 4-1. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη να κρατά στο μηδέν τον Εθνικό (!), την ίδια ώρα όπου με 5 δικά του τέρματα, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 6-4.
0

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, παρά τις προσπάθειες του Εθνικού να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Στο φινάλε μάλιστα του τέταρτου και τελευταίου οκταλέπτου, οι γηπεδούχες ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +5 για το 13-8, φτάνοντας έτσι στη νίκη και στην κατάκτηση του Super Cup.

Αυτός ήταν και ο δεύτερος τίτλος του Ολυμπιακού στην εν λόγω διοργάνωση, καθώς, στο πρώτο Super Cup στην ιστορία του πόλο Γυναικών ου έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2020, οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με το επιβλητικό 30-4 του Νηρέα Χαλανδρίου.

Μάλιστα, αυτός ήταν και ο 29ος συνολικά τίτλος στην ιστορία των Πειραιωτών για το γυναικείο πόλο!

Πρώτη σκόρερ για τους νικητές ήταν η Στεφανία Σάντα με 5 γκολ, ενώ, κομβική ήταν και η παρουσία της κίπερ, Μάια Ραϊκρόου.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 6-4, 9-7, 13-8.

 
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports