Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Εθνική Ελλάδος: «Για τον Τζορτζ» - Αποθέωση μετά τον θρίαμβο με 2-1 επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ

Εθνική Ελλάδος: «Για τον Τζορτζ» - Αποθέ...

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Πέμπτης η Εθνική Ελλάδος με τους παίχτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καταφέρνουν να κερδίσουν 2-1 την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ για το Nations League, παρά το γεγονός ότι ένα 24ωρο νωρίτερα είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή ο συμπαίχτης τους Τζόρτζ Μπάλντοκ.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Αγγλία από την Ελλάδα και η πρώτη ήττα σε επίσημο ματς στο Γουέμπλεϊ, με τον Γιοβάνοβιτς να γίνεται ο πρώτος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος που κερδίζει τρία συνεχόμενα παιχνίδια και ο πρώτος που κερδίζει μια ομάδα των top-5 τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι Έλληνες διεθνείς αφιέρωσαν τη νίκη τους στον Τζορτζ Μπάλντοκ με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να γράφει «for you George» σε ανάρτησή του στο Χ και τον Λάζαρο Ρότα να λέει στην κάμερα «Georgi for you».

Η στιγμή της αφιέρωσης στον Μπάλντοκ

Μιλήσαμε πολύ νωρίς, παραδέχθηκε το BBC Sport μετά το δεύτερο γκολ του Παυλίδη που χάρισε την πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας σε επίπεδο εθνικής ομάδας ανδρών.

«Η πιο γλυκόπικρη, ηρωική νίκη για τους Έλληνες» έγραψε αμέσως μετά το ματς ο Guardian, στην ηλεκτρονική του έκδιση, ως σχόλιο στην περιγραφή της αναμέτρησης, μιλώντας για την ελληνική κυριαρχία στο Γουέμπλεϊ:

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 87΄ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Μετά το πρώτο γκολ, μάλιστα, ο Βαγγέλης Παυλίδης έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και το σήκωσε στον αέρα αφιερώνοντας το γκολ στον Μπάλντοκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports