Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Mόνη διαφορά, η ηλικία μας»- Το ροζ ποτάμι ετοιμάζεται να διασχίσει την Πάτρα- Το «δέντρο της ζωής» μας περιμένει στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: «Mόνη διαφορά, η ηλικία μας»- Το ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πορεία που θα ακολουθήσει ο «ροζ» περίπατος της 20ης Οκτωβρίου

 «Μόνη διαφορά η ηλικία μας. Πρόληψη για όλους – Πρόληψη παντού» είναι το φετινό μήνυμα του Pink the City που ετοιμάζεται να βάψει τη πόλη ροζ, στις 20 Οκτωβρίου.

Το χαρακτηριστικό ροζ μπλουζάκι, όπως επισημαίνει στο thebest.gr η πρόεδρος του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Αχαΐας Αγγελική Στεφανάκη όπως όλη η καμπάνια, τονίζει την πρόληψη που πρέπει να είναι σε όλες τις ηλικίες, από τα πρώτα ενήλικα χρόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η πρόληψη είναι μόνο κέρδος για όλους και πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ηλικίες».   

Ο κόσμος, όπως κάθε χρονιά, έχει αγκαλιάσει το Pink the City. «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», λέει η κ. Στεφανάκη. Στο περίπτερο που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου,  καθημερινά εγγράφονται για να συμμετάσχουν στον μεγάλο μας περίπατο. Υπάρχει ενθουσιασμός και μας λένε πάρα πολύ όμορφα λόγια για τις δράσεις και τους ευχαριστούμε όλους. Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία και αυτός είναι ο σκοπός μας. Είμαστε ένας σύλλογος που εθελοντικά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία».   

Το «δέντρο της ζωής» στην πλατεία Γεωργίου

«Φέτος έχουμε μια όμορφη έκπληξη από τον Δήμαρχο της Πάτρας, το «δέντρο της ζωής» που ήδη βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να έρθουν να φωτογραφηθούν μπροστά του και να τονίσουμε όλοι μαζί την αξία της πρόληψης και τους γλυκούς καρπούς της ζωής που φέρνει η πρόληψη στη ζωή μας» ανέφερε η κ. Στεφανάκη. 

Η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα είναι παρούσα στον συμβολικό περίπατο του Pink the City την προτελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως επίσης τοπικοί φορείς, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου κ.α.

Η πορεία που θα ακολουθήσει ο «ροζ» περίπατος της 20ης Οκτωβρίου, είναι στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων μέχρι το Μόλο της Αγίου Νικολάου.

«Στον φετινό μας περίπατο, καλούμε όλους τους πολίτες, τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες της Πάτρας γιατί και αυτούς αφορά ο καρκίνος, να πλαισιώσουν τη δράση όπως πάντα για να «φτιάξουμε» ένα μεγάλο ποτάμι που θα διατρέξει την πόλη μας και θα μεταφέρει πολύ δυνατά και με πολύ θόρυβο το μήνυμά μας, γιατί πρέπει να ακουστεί πολύ μακριά. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, σώζουν ζωές. Από τη νέα γενιά μέχρι και την τρίτη ηλικία καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραμελεί τον προληπτικό της έλεγχο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις