Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Άνιση μεταχείριση για μια ακόμη χρονιά για την Ιατρική Πάτρας και το ΠΓΝΠ»

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Άνιση μεταχείρ...

Κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Υγείας ζητώντας την άμεση αναπλήρωση των 40 κενών θέσεων στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Υγείας  με θέμα «Άμεση αναπλήρωση των 40 κενών θέσεων στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Την τελευταία δεκαπενταετία, το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει δεχτεί μεγάλη μείωση του διδακτικού προσωπικού του, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του ιδρύματος, αλλά και στην ίδια την αναπτυξιακή δυναμική της περιφέρειας, καθώς και στην ορθή λειτουργία Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών βιώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων οι οποίες φτάνουν τις σαράντα (40). Το 2010  είχε εκατό πενήντα έξι (156) μέλη ΔΕΠ ενώ σήμερα μετρά μόλις εκατό δεκατρία (113). Απέναντι σε αυτή την υποστελέχωση του Τμήματος, το Υπουργείο πέρσι αποφάσισε χωρίς ορθολογικά κριτήρια και αδικαιολόγητα, από την κατανομή διακοσίων εβδομήντα (270) γιατρών του ΕΣΥ σε θέσεις ΔΕΠ, να δώσει μόνο 15 θέσεις στο Τμήμα Ιατρικής χωρίς σχετική ενημέρωση του Πανεπιστήμιου. Δυστυχώς, όμως ούτε και φέτος έκανε κάτι για να θεραπεύσει αυτή την ανώμαλη κατάσταση.

Η δραματική αυτή μείωση έχει επίπτωση όχι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Ιατρικής αλλά και στη λειτουργία του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, αφού ένα σημαντικό ποσοστό των καθηγητών του στελεχώνουν και μάλιστα σε καίρια πόστα, την κάθε κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι συμβαίνει όταν τελικά παραμένουν σαράντα (40) θέσεις μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής κενές.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ζητά από τους Υπουργούς, στην φετινή κατανομή να προβλέψουν περισσότερα μέλη ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών  και να ενισχύσουν με επιπλέον πιστώσεις τόσο το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να εξασφαλίσει το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό όσο και τις πανεπιστημιακές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και την δημόσια υγεία για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία, αναφέρει τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις