Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναυλία για τα Τέμπη: “Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ αν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή”- ΦΩΤΟ

Συναυλία για τα Τέμπη: “Δεν θα ησυχάσουμ...

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από νωρίς τον χώρο

Η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τα 57 θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών  ξεκίνησε μέσα σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο.

Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες στο Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη sold-out συναυλία μνήμης για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ανέμιζαν διαρκώς σημαίες της Παλαιστίνης, υψώθηκε από το κοινό ένα πλακάτ που έγραφε “Τι θα έλεγαν αν στο τρένο ήταν τα παιδιά τους”, πολλοί ήταν αυτοί που κρατούσαν στο χέρι τους εισιτήρια τρένου που έγραφαν “Χωρίς Επιστροφή” και “Το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”, ενώ ακούγονταν συνέχεια συνθήματα “Όλων των νεκρών, θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί”. 

Λουδοβίκος των Ανωγείων και Κοινοί Θνητοί στη σκηνή
“Ας ζήσουμε μια βραδιά ένωσης και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα” είπαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης και την αυλαία της συγκινητικής αυτής βραδιάς μνήμης “άνοιξε” ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος την επόμενη μέρα των Τεμπών. Τίτλος του “Το πικραμύγδαλο του Μάρτη”. 

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήραν οι “Κοινοί Θνητοί” και μαζί με τον Δημήτρη Μυστακίδη τραγούδησαν το κοινό τους τραγούδι “Είμαι από τα παιδιά”.

Στη συνέχεια οι το συγκρότημα από την Εύβοια είπε το χαρακτηριστικό τους τραγούδι “Τι περιμένουμε” κάνοντας ακόμη πιο έντονο το πολιτικό στίγμα της βραδιάς και ακολούθησε το “Όμως“, το “Ακρόαση”, το “Τραγούδια μας” και το “Του κόσμου οι λαοί”.

Από τη βραδιά αυτή δεν έλειψε το «Πες στους δικούς μου /Ότι θ’ αργήσω απόψε/ Ένα θα γίνω με τις ράγες και τους καπνούς / Το τελευταίο εισιτήριο κόψε», το τραγούδι, που ακούστηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο frontman του συγκροτήματος είπε χαρακτηριστικά: “Είμαστε εδώ ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης. Σαν συγκρότημα στεκομαστε διπλα και ειμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για ασφαλείς μεταφορές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που βασανίζονται. Είμαστε όλοι μαζί τους είμαστε όλοι Κοινοί Θνητοί.  Ό,τι τραγούδι έχουμε γράψει και σήμερα το έχουμε γράψει για να ενώσουμε και όχι για να χωρίσουμε τον κόσμο”.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η αφιέρωση στην Άγρια Ορχιδέα και το συγκλονιστικό του νέο τραγούδι για τα Τέμπη
Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς που τραγούδησε το “Απόψε είμαι κοντά σου” και είπε χαρακτηριστικά: “Καλησπέρα είμαστε όλοι εδώ, από τον Φεβρουάριο του 2023 η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλά από τα μάτια μας. Ο,τι τραγουδήσουμε σήμερα είναι αφιερωμένα στους γονείς και συγγενείς που προχωράνε μέσα σε ένα απόλυτο δικαστικό σκοτάδι και για δουν που βρίσκεται κρυμμένη η ευθύνη”.

Ακολούθησε ο “Μπάσταρδος γιος” και συνέχισε με ένα τραγούδι για τα “Ψέματα” που μας λένε. Στα “Ψέματα” όλο το Καλλιμάρμαρο άνοιξε τα φλας στα κινητά του και “κατέβασε” τα αστέρια στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σειρά πήρε το ατμοσφαιρικό “Εκείνη” και ο. “Λωτοφάγος”. Λίγο πριν τον “Καθρέφτη” αφιέρωσε την “Άγρια Ορχιδέα” “σε όσους ανεβαίνουν ψηλά για να κρύβονται καλύτερα, στις βουλευτικές ασυλίες και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, στους εθνικούς μας ανευθυνουπεύθυνους, στο λουλουδάκι που ευδοκιμεί στα ξύλινα πατώματα…”.
Τελευταίο ένα ανατριχιαστικό τραγούδι που ο ίδιος ο Φοίβος έγραψε χθες το βράδυ για το έγκλημα των Τεμπών αφιερώνοντάς το σε αυτούς που χάθηκαν και στους συγγενείς τους.

Τάνια Τσανακλίδου: “Δε θα ξεχάσουμε και δε θα ησυχάσουμε ποτέ, αν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή”
Φανερά συγκινημένη η Τάνια Τσανακλίδου ανέβηκε στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου με ρούχα που εμφανώς παρέμπεμπαν στην Παλαιστίνη (φουλάρι σχεδόν παλαιστινιακό και ρούχα σε λευκό, κόκκινο, μαύρο και πράσινο τόνο) λέγοντας: “Στέκομαι εδώ με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το καταραμένο βράδυ και στους δικούς τους ανθρώπους. Είμαι εδώ μαζί σας για να φωνάξουμε πως δεν ξεχνάμε, δε θα ξεχάσουμε και δε θα ησυχάσουμε ποτέ αν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή”.

Πρώτο τραγούδι το συγκλονιστικό “Γράμμα στον κύριο Γκάτσο” και συνέχεια με μία μεγάλη έκπληξη τη “Σιωπή” των Ξύλινων Σπαθιών και το συγκινητικό της “Νανούρισμα”. Στη συνέχεια διάβασε ένα μήνυμα μιας κοπέλας από το κοινό και τραγούδησε με τρόπο ανατριχιαστικό τον “Μικρόκοσμο” του Ναζίμ Χικμέτ σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, τις δικές της “Μοίρες” και τον “Ανθρωπάκο” ξεσηκώνοντας το κοινό.

“Σας αφήνω με την ελπίδα να μην παραιτηθούμε ποτέ από το δικαίωμά μας να ζήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε” είπε και έδωσε τη θέση της στους επόμενους τραγουδιστές, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις