Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλληψη ενόπλου στη Σωκράτους: Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή του ελέγχου

Σύλληψη ενόπλου στη Σωκράτους: Βίντεο – ...

Ο 39χρονος είναι σεσημασμένος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, με την συνδρομή και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, για τον 39χρονο σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό που συνελήφθη στην οδό Σωκράτους, στην περιοχή της Ομόνοιας, μαζί με την 33χρονη ομοεθνή του σύντροφο, για τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών, ύστερα από τυχαίο έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Περιπολούντες αστυνομικοί, το μεσημέρι της Παρασκευής, εντόπισαν το ζευγάρι που επέβαινε σε μισθωμένο SUV και καθώς τους φάνηκαν ύποπτοι, τους κάλεσαν να σταματήσουν.

 

Όπως φαίνεται και σε πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, αφού πρώτα οι αστυνομικοί βγάζουν έξω το ζευγάρι, ένας εξ αυτών ξεκινάει να ελέγχει εξονυχιστικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ακριβώς δίπλα από την θέση του οδηγού, βρέθηκε ένα πιστόλι TOKAREV και αμέσως ο ένας αστυνομικός σηκώνει τον 39χρονο και του περνάει χειροπέδες.

Κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα δύο πακέτα πίσω από το τιμόνι, τα οποία περιείχαν δύο πλάκες συνθετικού εκρηκτικού ανατολικού τύπου και πυροκροτητές και στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για τα ελέγξουν τα εκρηκτικά και στη συνέχεια για την ασφαλή μεταφορά τους.

Ο 39χρονος προέκυψε πως ήταν σεσημασμένος και μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών, αποφυλακίστηκε όμως το 2015. Η σύντροφός του είχε απασχολήσει για υγειονομικές παραβάσεις.

Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών όπου εξετάζονται. Ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε πως τα δέματα που είχε κρυμμένα στο αυτοκίνητο είχαν εκρηκτικά και νόμιζε πως ήταν σφαίρες και πως κάποιος άλλος τον προμήθευσε με αυτά, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει.

Η έρευνα βεβαίως συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η προέλευση των εκρηκτικών και οι σκοποί χρήσης τους και αν αυτοί σχετίζονται με την δραστηριότητα κυκλωμάτων της νύχτας και εκβιαστών.α από περιπολίες για την καταστολή της εγκληματικότητας

news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις