Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθηνά Μαρτίνου: Πέθανε η ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Αθηνά Μαρτίνου: Πέθανε η ισχυρότερη γυνα...

Θλίψη στον κόσμο της ναυτιλίας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών η εφοπλίστρια, Αθηνά Μαρτίνου.

 Η Αθηνά Μαρτίνου ήταν η ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας και από τις πρωτοπόρες στη διεθνή θαλάσσια βιομηχανία διεθνώς. 

Ποια ήταν η Αθηνά Μαρτίνου

H Αθηνά Μαρτίνου, μπήκε στη ναυτιλία το 1964. Το 1971, ίδρυσε τoν ναυτιλιακό κολοσσό Thenamaris.  Ήταν γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες που κρατούσε χαμηλούς τόνους και απέφευγε τη δημοσιότητα και την επίδειξη πλούτου.

 Το 1971 πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της,  γένους Μεθενίτη . Μαζί με τους γιους της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management.  Το 1975, ο στόλος αποτελούνταν από 36 πλοία.

 Το 1991, η Αθηνά αποφασίζει να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της.  Ο Θανάσης Μαρτίνοςαποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.

 Το 1997, ακολούθησε ο Ανδρέας τη δική του ρότα, και  προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής Minerva Marine, αφήνοντας  στο τιμόνι της μητρικής εταιρείας Thenamaris  τον  Ντίνο. Στη Minerva πλέον έχει αναλάβει ο γιός του Ανδρέα, ο Ανδρεάς jounior και στη Thenamaris ο Νικόλας Μαρτίνος γιός του Ντίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις