Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η SpaceX πρόκειται να επιχειρήσει την πιο φιλόδοξη δοκιμαστική πτήση του Starship - Δείτε live

Η SpaceX πρόκειται να επιχειρήσει την πι...

Η SpaceX προετοιμάζεται για την πέμπτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Starship

Η SpaceX συνεχίζει τις προσπάθειες να τελειοποιήσει το Starship και σε λίγες ώρες από τώρα φιλοδοξεί να πετύχει έναν πολύ σημαντικό στόχο.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου του 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πέμπτη δοκιμαστική πτήση του Starship.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύραυλο που έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την επιστροφή μας στο φεγγάρι όσο και για τα πρώτα βήματά μας στον Άρη. Η νέα απόπειρα της εταιρείας του Elon Musk θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κοινωνικό δίκτυο X και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, ένα μη επανδρωμένο Starship εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μια ανωμαλία λίγα λεπτά μετά την απογείωση ανάγκασε τους ελεγκτές να το ανατινάξουν. Το Νοέμβριο ακολούθησε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση, στην οποία επιτεύχθηκε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, αφού το όχημα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά τον διαχωρισμό των δύο σταδίων. Εν τέλει όμως, το Starship απέτυχε ξανά να φτάσει σε τροχιά.

Η τρίτη και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση πήγαν πολύ καλύτερα και πλέον οι στόχοι της SpaceX για την επερχόμενη πέμπτη πτήση του Starship περιλαμβάνουν αρχικά την πρώτη επιτυχημένη «σύλληψη» του Super Heavy εκτοξευτήρα με τη χρήση του πύργου Orbital Launch Mount στο χώρο εκτόξευσης Starbase. Επιπλέον, θα δοκιμαστεί ένα βελτιωμένο θερμικό κάλυμμα με διπλάσια αντοχή και ένα νέο στρώμα προστασίας από τους εκτοξευτήρες. Τέλος, θα δοκιμαστούν στην πράξη και διάφορες σχεδιαστικές αλλαγές, όπως οι νέοι αεραγωγοί στις δεξαμενές υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου και οι επανασχεδιασμένες κεραίες ραδιοεπικοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις