Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Άμεση ανάγκη για επαρκή στελέχωση των δύο ογκολογικών κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας»

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Άμεση ανάγκη γ...

Στην ερώτηση περιγράφεται η άκρως δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι νεοπλασματικοί ασθενείς που ζουν στην Αχαΐα

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Οι ογκολογικές μονάδες και των δύο δημόσιων νοσοκομείων της Πάτρας αδυνατούν λόγω υποστελέχωσης να καλύψουν τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους» κατέθεσαν δεκατρείς (13) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Στην ερώτηση περιγράφεται η άκρως δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι νεοπλασματικοί ασθενείς που ζουν στην Αχαΐα και τους όμορους νομούς λόγω της υποστελέχωσης των δύο ογκολογικών κλινικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

"Στο νοσοκομείο στο Ρίο, το Ογκολογικό Τμήμα έχει μόλις τρεις (3) ειδικευμένους γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να έχει πέντε (5) και ο «Άγιος Ανδρέας» διαθέτει δύο (2) ειδικευμένους γιατρούς, τη στιγμή που ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει τρεις (3). Μια συνθήκη που εγκυμονεί κινδύνους για τους νεοπλασματικούς ασθενείς αφού η ορθή λειτουργία των συγκεκριμένων κλινικών καθίσταται αδύνατη.

Και όλα αυτά, όταν άλλα αμείλικτα στοιχεία καταδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση αυτών των κλινικών αφού τα κρούσματα καρκίνου μεταξύ 2019 και 2023 έχουν σημειώσει δραματική αύξηση. Αυτή αφορά σε ποσοστό 50% στον καρκίνο του μαστού, 15,62% στον καρκίνο του παχέος εντέρου, 100% στον καρκίνο του παγκρέατος, 75,51% στον καρκίνο του πνεύμονα, 450% στον καρκίνο του νεφρού, 400% στον καρκίνο του στομάχου, 1100% στον καρκίνο της γλώσσας, 900% στον καρκίνο του οισοφάγου! Στοιχεία που προκύπτουν από  τη Μονάδα Ογκολογίας – Χημειοθεραπείας του «Αγίου Ανδρέα», νοσοκομείο το οποίο αντιμετώπισε αύξηση κατά 58,8% των νοσηλειών του για νεοπλασματικούς ασθενείς κατά το προαναφερθέν διάστημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την επαναθεμελίωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με την επαρκή στελέχωσή του και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για τους πολλούς και για όλους" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις