Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Χτύπησε για πρώτη φορά χριστιανικό χωριό στο βόρειο Λίβανο - «Πάνω από 18 άτομα σκοτώθηκαν»

Ισραήλ: Χτύπησε για πρώτη φορά χριστιανι...

Τι συνέβη

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χεζμπολάχ το βράδυ της Κυριακής με στόχο στρατιωτική βάση του Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί, οι δυνάμεις των IDF πέρασαν σήμερα  στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στο Λίβανο, με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ.

Αρχικά, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Μουχάμαντ Καμέλ Ναΐμ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν της Χεζμπολάχ, ο οποίος διοικούσε μονάδα αντιαρματικών πυραύλων και ήταν υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις κατά των ισραηλινών τεθωρακισμένων δυνάμεων.

 Μάλιστα, οι IDF δημοσίευσαν πλάνα από την αεροπορική επίθεση:

Λίγο μετά τις 3 μ.μ, λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Αϊτού, του βόρειου Λιβάνου, με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου να αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι ενώ αρκετοί ακόμα έχουν τραυματιστεί.

Το χτύπημα έγινε  σε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, με τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι εκεί είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τα νότια της χώρας. Η Χεζμπολάχ έχει κυρίως παρούσα στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Έλι Κοέν, κατηγόρησε σήμερα την Προσωρινή Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο (UNIFIL), ότι είναι μια περιττή δύναμη που απέτυχε να προστατεύσει τους Ισραηλινούς πολίτες από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ και την κάλεσε να αποσυρθεί καθώς εντείνονται οι μάχες.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Ο ΟΗΕ είναι ένας αποτυχημένος οργανισμός και η UNIFIL είναι μια άχρηστη δύναμη που απέτυχε να εφαρμόσει το ψήφισμα 1701, ενώ ακόμα απέτυχε να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ αφενός να εγκατασταθεί στο νότιο Λίβανο και αφετέρου να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών εδώ και έναν χρόνο».

 ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις