Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΕΡΤ: Για πρώτη φορά «Η μεγάλη χίμαιρα» «ζωντανεύει» στην οθόνη

ΕΡΤ: Για πρώτη φορά «Η μεγάλη χίμαιρα» «...

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα», σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, επιμέλεια σεναρίου Παναγιώτη Ιωσηφέλη και με εξαιρετικό καστ ηθοποιών, γίνεται σειρά και θα «ζωντανέψει», για πρώτη φορά, στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, με συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί σταθμό για τη νεοελληνική λογοτεχνία, επιχειρεί ν' αποδώσει με ακρίβεια και σεβασμό την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της δεκαετίας του 1930.

Η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός της σειράς, στηρίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, προβάλλοντας ένα έργο που εξερευνά πανανθρώπινα συναισθήματα, όπως η αγάπη, ο πόνος, η αυτοκαταστροφή, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη μαγεία της ελληνικής λογοτεχνίας με διεθνή κινηματογραφικά πρότυπα.

 Στον κεντρικό ρόλο της Μαρίνας, η Ιταλίδα με ελληνικές ρίζες ηθοποιός, Fotini Peluso, καλείται να ενσαρκώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα πάθη της πρωταγωνίστριας. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Γιάννη, σύζυγο της Μαρίνας, ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναλαμβάνει τον ρόλο της Ραΐζαινας, μιας καθοριστικής φιγούρας στην ιστορία. Ο Δημήτρης Κίτσος συμπληρώνει το καστ, ζωντανεύοντας στην οθόνη τον χαρακτήρα του Μηνά.

 Λίγα λόγια για την ιστορία

Η ιστορία της Μαρίνας, μιας «ξένης» που έρχεται στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου οδηγημένη από τον έρωτά της, είναι ένα τολμηρό και σκοτεινό μελόδραμα, που αγγίζει θέματα που παραμένουν επίκαιρα και στη σύγχρονη εποχή, καθιστώντας την ιστορία διαχρονική και οικουμενική.

 «Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Διαδραματίζεται το 1930, αλλά τοποθετεί στο κέντρο της αφήγησής του μια ηρωίδα που συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή μας. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, η Μαρίνα, είναι μια γυναίκα που φλέγεται από το πάθος της και κυνηγά με μανία την ευτυχία της, οδηγώντας σταδιακά σε καταστροφή την ίδια και τους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Πρόκειται για ένα έργο επικό, γεμάτο μεγάλα γεγονότα, ισχυρές συγκρούσεις και έντονα συναισθήματα, αλλά παράλληλα βαθιά εσωτερικό, που έχει την τόλμη να αναδείξει όλον τον πολύπλοκο ψυχισμό της ηρωίδας του, μιας γυναίκας διεκδικεί την επιθυμία της, σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, ένα νησί που αποπνέει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της περιόδου κατά την οποία διαδραματίζεται η σειρά. Για 60 ημέρες, η Σύρος και ειδικότερα η Ερμούπολη, με τα νεοκλασικά κτήριά της, θα μετατραπούν σε φυσικό πλατό, αναδεικνύοντας το μοναδικό τοπίο και τις ιστορικές δομές που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της ιστορίας και την αυθεντικότητα της εποχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight