Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Αθήνα λειτούργησε την Κυριακή 13-10 ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Στην Αθήνα λειτούργησε την Κυριακή 13-10...

Μάλιστα μετέφερε και την Τιμία Κάρα του Αγίου Γερβασίου Παρασκευόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αθηνών

Στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 13-10-2024 το πρωί, και μάλιστα μετέδωσε ζωντανά το κανάλι «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αθηνών, προέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Διάκονο Σεραφείμ Αργυρόπουλο.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος μετέφερε στην Αθήνα για ευλογία των πιστών, Τιμία κάρα του Αγίου Γερβασίου Παρασκευόπουλου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ήταν μία λαμπρά Θεία λειτουργία με το ναό να είναι γεμάτος από πιστούς, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 11 παρά τέταρτο το πρωί.

Η Τιμία κάρα του Αγίου Γερβασίου παρέμεινε στον Ιερό Ναό προς αγιασμό και ασπασμό των πιστών, μέχρι και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Στον Θείο λόγο που κήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του σπορέως (αυτήν την εβδομάδα γίνεται & η έναρξη της φετινής κατηχητικής χρόνιας), και τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: “Αδελφοί μου πιστεύω ότι και ο λόγος αυτός του Κυρίου, ισχύει και σήμερα, διότι έτσι είναι και οι σύγχρονοι άνθρωποι, άλλοι δεν ακούν καθόλου τον λόγο του Θεού, άλλοι τον ακούνε για λίγο, τους αρέσει και μετά Τον ξεχνούν, άλλοι έχουν έναν ενθουσιασμό στην αρχή αλλά έρχονται οι μέριμνες, τα αγκάθια, οι ηδονές, και ο σπόρος δεν καρποφορεί” και συνέχισε τονίζοντας: “Και η τελευταία κατηγορία των ανθρώπων, είναι εκείνοι που εύχομαι και προσεύχομαι να ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, οι οποίοι στην καρδιά μας κρατάμε το Λόγο του Θεού, και μέσω του δύσκολου αυτού αγώνα να φτάσουμε στην κατά Θεό λύτρωση και σωτηρία”.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον νέο Άγιο της Ορθοδόξου Χριστιανικής εκκλησίας, τον Όσιο Γερβάσιο Παρασκευόπουλο που εκοιμήθη στις 30 Ιουνίου του 1964, ως τον καλόν σπορέα των Πατρών αλλά και απάσης της εκκλησίας, ο οποίος έσπειρε εις γην αγαθήν: “Ο Όσιος δεν ήταν ότι δεν συνάντησε δυσκολίες κατά την ιεραποστολική του διακονία, αλλά με την θερμή του πίστη και την αγάπη του προς τον Χριστό και τους Αγίους, ο Θεός τον ευλόγησε να γίνει αυτός ο μεγάλος ιεραπόστολος. Ο σπόρος του Θεού να πέφτει στις γόνιμες καρδιές των πιστών, και αν είναι δυνατόν να γινόμεθα και εμείς ο σπορέας των αδελφών μας”.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας όπως διαβάσαμε στο σάιτ www.orthodoxtimes.gr, απ’ όπου και το φωτογραφικό υλικό, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών με τη συνοδεία του ιερατείου και των πιστών υποδέχτηκαν τα ευωδιάζων και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό προσκυνητάρι και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και έγινε η διανομή του αγιασμένου ελαίου σε φιαλίδια ενώ ακολούθησε επίσημη εκδήλωση απονομής του Βραβείου «Δημήτρια 2024» στην Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα Δρ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Για την τιμώμενη είχαν προσκληθεί να μιλήσουν:

α) ο Δρ Δημήτριος Γ. Μεταλληνός, Διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου,

β) η κ. Σοφία Μαντουβάλου, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός – Τεχνολόγος ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Θεολόγος – Συγγραφέας κ. Παντελής Ζούρας.

Ομιλία από την Δρ Αγγελική Μαστρομιχαλάκη με θέμα: «Να δώσουμε στα παιδιά μας ρίζες και φτερά».

Η εκδήλωση στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού πλαισιώθηκε & από τη Χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, υπό τη διεύθυνση της κ. Φλώρας Ραφελέτου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις