Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ - «Εγκαταλείψτε τη χώρα τώρα», λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ στους υπηκόους της

Λίβανος: Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσ...

«Εγκαταλείψτε τη χώρα τώρα», λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ στους υπηκόους της

Η εβδομάδα ξεκίνησε χειρότερα από ότι είχε κλείσει όσον αφορά στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ προσπαθεί να συνέλθει από το χτύπημα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση με νεκρούς και τραυματίες, η Γάζα θρηνεί και άλλους νεκρούς και οι σειρήνες χτυπούν αδιάκοπα στο βόρειο Ισραήλ. 

Ισραήλ: Η «Μονάδα 127» με τα UAV της Χεζμπολάχ είναι κορυφαίος στόχος μας
Μετά την χθεσινή (13.10.2024) επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, οι IDF θέτουν ως κορυφαία προτεραιότητα την πλήρη εξουδετέρωση της «Μονάδας 127» της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης.

Πρόκειται για την στρατιωτική μονάδα που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Χεζμπολάχ και το Ισραήλ θέλει να εξουδετερώσει όλα τα μέλη της, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Λίβανο
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Δευτέρα (14.10.2024) στην οποία κάνει έκκληση στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα.

Ακόμα, η αμερικανική πρεσβεία τονίζει ότι οι πτήσεις που διοργανώνει για την εκκένωση Αμερικανών πολιτών δεν θα συνεχιστούν επ'αόριστον.

Πάνω από 42.000 παλαιστίνιοι νεκροί από τις 7 Οκτωβρίου 2023
Τουλάχιστον 42.289 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 98.684 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. 

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα 
«Στη Μέση Ανατολή η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη”, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο.

Η ΕΕ αναμένεται να επαναλάβει την έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός για να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος «με δραματικές συνέπειες για όλους μας», είπε ο Ζ. Μπορέλ. Παράλληλα, η ΕΕ θα επαναλάβει την υποστήριξή της για την εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ.

Σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Νότιο Λίβανο (UNIFIL), o Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ τόνισε ότι «έπειτα από ώρες συζήτησης καταφέραμε τελικά χθες βράδυ να συμφωνήσουμε σε μια κοινή δήλωση των 27». «Πολλοί στρατιώτες μας βρίσκονται εκεί, γι’ αυτό θα εκτιμούσα αν τα κράτη-μέλη θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε αυτό πιο γρήγορα», σχολίασε ο Μπορέλ, καθώς στη UNIFIL συμμετέχουν 16 κράτη-μέλη της ΕΕ. Στη δήλωσή της η ΕΕ «καταδικάζει τις επιθέσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων κατά των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ», τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις «συνιστούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Για τη Γάζα θα επαναλάβουν την έκκλησή τους για πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. «Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του πολέμου», ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ, σημειώνοντας ότι «η πείνα» χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο, ενώ παράλληλα οι «εξαντλημένοι» άμαχοι καλούνται να μετακινηθούν από το βορρά στο νότο και ξανά από το νότο στο βορρά. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ο Ζ. Μορέλ ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι για κυρώσεις κατά των βίαιων εποίκων και κατά δύο υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις