Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Ήχησαν σειρήνες σε 182 περιοχές

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ...

Τι συνέβη

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε περισσότερες από 182 περιοχές στο βόρειο Ισραήλ ως απάντηση σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι σήμανε συναγερμός καθώς τρεις πύραυλοι εδάφους-εδάφους εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο γεγονός που οδήγησε εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.  Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως και οι τρεις πύραυλοι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι το αεροσκάφος της IAF είχε πλήξει τον εκτοξευτή των πυραύλων.

Η αστυνομία, διευκρίνισε πως “έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Οι ρίψεις αυτές έλαβαν χώρα την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πολύνεκρο χτύπημα του Ισραήλ στο Λίβανο
Παράλληλα, ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν νωρίτερα για πρώτη φορά μία περιοχή στο βόρειο Λίβανο – ενώ μέχρι και σήμερα οι επιθέσεις των IDF περιορίζονταν στο νότιο τμήμα της χώρας στα σύνορα με το Ισραήλ – σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Reuters, από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή επλήγη πολυκατοικία στην χριστιανική πόλη Αϊτού, η οποία στέγαζε εκτοπισμένες οικογένειες.

Εκτός από τους 21 νεκρούς, τουλάχιστον ακόμη τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

H Αϊτού βρίσκεται στη βόρεια περιοχή Ζγκάρτα και φιλοξενεί τη χριστιανική κοινότητα των Μαρωνιτών, με περίπου 1.000 κατοίκους.

Είναι μακριά από τις περιοχές που κυριαρχούνται από τη Χεζμπολάχ και τις οποίες το Ισραήλ έχει στοχοποιήσει στο νότιο τμήμα της χώρας. Η πόλη Αϊτού βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτού.

ΠΗΓΗ news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις