Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Τέλος από τον Άρη ο Λευτέρης Μαντζούκας, που ξεκίνησε από τον Προμηθέα

Τέλος από τον Άρη ο Λευτέρης Μαντζούκας,...

Αγωνιζόταν δανεικός από τον ΠΑΟ

Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Άρη, καθώς ο δανεισμός του θα διακοπεί από τον Παναθηναϊκό AKTOR, όπως ενημέρωσε η κίτρινη ΚΑΕ.

Οι πράσινοι είχαν δανείσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τον παίκτη, ωστόσο ο Μαντζούκας θα αποχωρήσει από τον Άρη και θα δοθεί κάπου αλλού δανεικός από τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Θυμίζουμε ότι μία μέρα νωρίτερα (13/10) ο Γιάννης Καστρίτης είχε στείλει στα αποδυτήρια τον Μαντζούκα στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο Έλληνας προπονητής σχολίασε το συμβάν λέγοντας ότι αυτό αφορά το εσωτερικό της ομάδας.

Προμηθέας Πάτρας

Το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 12 ετών, μετακόμισε από τα Ιωάννινα στην Πάτρα για λογαριασμό των ακαδημιών του Προμηθέα και του πρότυπου προγράμματος αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ». Στις 14 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 14 ετών, ο Μαντζούκας ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τον Προμηθέα Πάτρας, στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι εναντίον του Πανιώνιου, στο οποίο σημείωσε 2 πόντους, σε 1 λεπτό του παιχνιδιού.

Έτσι ο Μαντζούκας έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, μετά το 1992 που το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο άλλος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στο ίδιο πρωτάθλημα, σε πιο νεαρή ηλικία. Τρεις μήνες αργότερα, στις 24 Μαΐου 2017, ενώ ήταν ακόμη 14 ετών, ο Μαντζούκας έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφότου έγινε πλήρως επαγγελματικό το 1992. Το κατάφερε όταν ξεκίνησε σε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος ενάντια στον Ολυμπιακό, στον οποίο σημείωσε 12 πόντους, σε 31 λεπτά παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της σεζόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος 2017-18, πέτυχε κατά μέσο όρο 2.9 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ ανά παιχνίδι, σε 7 αγώνες.

Στις 10 Οκτωβρίου 2018, σε ηλικία 15 ετών, ο Μαντζούκας έκανε το ντεμπούτο του σε μια από τις δύο διοργανώσεις της FIBA, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19. Έγινε, σε ένα παιχνίδι εναντίον της Οστάνδης στο οποίο δεν σκόραρε, σε 1 λεπτό παιχνιδιού.

Στις 18 Δεκέμβριου 2020, ανακοινώθηκε με συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας από την ομάδα του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports