Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα: Εντυπωσιακές εικόνες με μεγάλες λίμνες ανάμεσα σε αμμόλοφους

Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα: Εντυπωσιακές...

Ένα από τα πιο άνυδρα και άγονα μέρη του κόσμου επλήγη από τις πρώτες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες

Εντυπωσιακές εικόνες από την έρημο Σαχάρα δείχνουν μεγάλες λίμνες ανάμεσα σε αμμόλοφους, καθώς ένα από τα πιο άνυδρα και άγονα μέρη του κόσμου επλήγη από τις πρώτες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες.

Στη Σαχάρα βρέχει, αλλά συνήθως μόνο λίγες ίντσες το χρόνο και σπάνια στα τέλη του καλοκαιριού. Ωστόσο, επί δύο ημέρες τον Σεπτέμβριο, έβρεξε έντονα σε τμήματα της ερήμου στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, αφού ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων πέρασε από τη βορειοδυτική Σαχάρα.

Τα προκαταρκτικά δορυφορικά δεδομένα της NASA έδειξαν σχεδόν 8 ίντσες βροχής σε ορισμένα μέρη της περιοχής.

Στην Errachidia, μια πόλη της ερήμου στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, καταγράφηκαν σχεδόν 3 ίντσες βροχής, το μεγαλύτερο μέρος της σε δύο μόλις ημέρες τον περασμένο μήνα. Αυτό είναι πάνω από τέσσερις φορές περισσότερο από την κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο και ισοδυναμεί με περισσότερο από μισό χρόνο για την περιοχή αυτή.

«Έχουν περάσει 30 έως 50 χρόνια από τότε που είχαμε τόση βροχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο AP την περασμένη εβδομάδα ο Houssine Youabeb από την μετεωρολογική υπηρεσία του Μαρόκου.

Καθώς η βροχή κυλούσε πάνω στο έδαφος της ερήμου, δημιούργησε ένα νέο, υδάτινο τοπίο ανάμεσα στους φοίνικες και τη θαμνώδη χλωρίδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις