Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Πώς το drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την αεράμυνα και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες - Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων

Ισραήλ: Πώς το drone της Χεζμπολάχ διαπέ...

Εφιαλτικό παραμένει το σκηνικό στη Μέση Ανατολή

Εφιαλτικό παραμένει το σκηνικό στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της πιο αιματηρής επίθεσης από την αρχή της σύγκρουσης με «σμήνος οπλισμένων drones και ρουκετών» που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ στη στρατιωτική βάση του Ισραήλ, εκθέτοντας την περίφημη ισραηλινή αεράμυνα.

Το αδυσώπητο σκηνικό του πολέμου συνεχίστηκε τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα, όπου λίγες ώρες μετά, ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν ακόμα και καταυλισμό στο νοσοκομείο Αλ Ακσά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες. Αίσθηση, προκαλεί η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών που στέλνουν άμεσα στο Ισραήλ το νέο πανίσχυρο εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD το οποίο θα χειρίζονται 100 Αμερικανοί στρατιώτες. «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ, τα αντίποινα θα επεκταθούν σε όλο τον Λίβανο» είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος επισκέφθηκε τη στρατιωτική βάση που χτυπήθηκε από drone της Χεζμπολάχ.

«Πλήγμα» της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή αεράμυνα – Στέλνουν όπλα και στρατιώτες οι ΗΠΑ
Τα drones «κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητα από τα ραντάρ της αντιαεροπορικής άμυνας και να φτάσουν στον στόχο τους, στο κέντρο εκπαίδευσης». Ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews, Γιώργο Σιδέρης, στη Χάιφα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα drones τα οποία χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ, είναι τα Μιρσάτ 1, δηλαδή ένα drone το οποίο η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί περίπου 2 δεκαετίες. Ο συγκεκριμένος τύπος του drone καμικάζι είναι βασισμένος σε ιρανικό μοντέλο, ο οποίος έχει προσαρμοστεί στις επιχειρησιακές ανάγκες της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Το συγκεκριμένο drone μπορεί να μεταφέρει περίπου 40 κιλά εκρηκτικής ύλης, έχει ταχύτητα 370 χιλιόμετρα και εμβέλεια 120. Η Χεζμπολάχ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το συγκεκριμένο drone, από το 2002, τόσο για επιτήρηση όσο και για επιθετικές ενέργειες. Oι έρευνες του ισραηλινού στρατού εστιάζουν στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που παρακολουθεί τις εναέριες απειλές.Δεν σήμανε συναγερμός όταν τα drones πέρασαν στο FIR του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να βρίσκονται στην τραπεζαρία της μονάδας τους και να μην έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται καλυμμένοι.

Σύμφωνα μάλιστα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ίσως πέρασαν το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο για ένα μη επανδρωμένο των ισραηλινών δυνάμεων, όπως προκύπτει από μαρτυρίες κατοίκων οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία ότι πετούσε drone πάνω από τα σπίτια και στη συνέχεια η αστυνομία ενημερώνοντας τον στρατό πήρε την απάντηση ότι «είναι δικό μας το μη επανδρωμένο».

Οι αρχές προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και ειδικά πώς χάθηκε το σήμα πάνω από την πόλη Άκρα. Σε ό, τι αφορά τα drones εκείνο το οποίο λέγεται είναι ότι δεν καθιστούν άτρωτο τον Σιδερένιο Θόλο, καθώς έχουν περιορισμένο θερμικό ίχνος, πετούν σε χαμηλό ύψος, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει τον εντοπισμό τους τόσο από τους αισθητήρες όσο και από τα ραντάρ. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται και το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια διαρροή πληροφοριών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις