Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Άρεσε στους σινεφίλ το "Φρίμοντ" που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη

Πάτρα: Άρεσε στους σινεφίλ το "Φρίμ...

Γέμισε από λάτρεις του καλού σινεμά, η αίθουσα 3 των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε στις 2 προβολές που έκανε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 14-10-2024

Πάντα μία καλή ταινία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σινεφίλ, και αυτό συνέβη στις 2 προβολές που έκανε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας της ταινίας "Φρίμοντ - Fremont" σε σκηνοθεσία του γεννημένου στο βόρειο Ιράν, Babak Jalali και σενάριο του ιδίου και της Carolina Cavalli.

Το "Φρίμοντ" ήταν η 2η ταινία του α' κύκλου προβολών της νέας χειμερινής περιόδου 2024-2025, της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στην αίθουσα 3 των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε και πραγματικά η ασπρόμαυρη αυτή δημιουργία με βασική ηρωίδα μία 28χρονη μετανάστρια από το Αφγανιστάν στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ όπου εργάζεται σε μία μονάδα παραγωγής "τυχερών μπισκότων", μας καθήλωσε.

Μπορεί οι ρυθμοί να ήταν σχεδόν νωχελικοί αλλά η ταινία με επιρροές από Τζιμ Τζάρμους, όπως διαβάσαμε, σε κέρδιζε με την πρωτοτυπία της, το χιούμορ και τη μελαγχολία της.

Η Ντόνια, λοιπόν η βασική ηρωίδα (θαυμάσια η Anaita Wali Zada) σε μία στιγμή θα πάρει προαγωγή και θα πάει στο πόστο της εργαζόμενης που επινοεί και γράφει σύντομα μηνύματα που μπαίνουν μέσα στη συσκευασία του κάθε μπισκότου. Μόνο που σε μία στιγμή απελπισίας και μαζί ριψοκίνδυνης αποφασιστικότητας, σε ένα μπισκότο θα βάλει αντί για μήνυμα, το νούμερο του τηλεφώνου της με την ελπίδα ότι θα πάει στα σωστά χέρια και θα την πάρει να συναντηθούν κάποιος άγνωστος άνδρας. Αλλά... 

 

Ανάμεσα στο κοινό των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ήταν πολλά νέα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, πιστοί φαν της Λέσχης, η οποία αισίως έφτασε στον 46ο χρόνο λειτουργίας της, με την δραστήρια Ελένη Δάσιου πάντα στο πηδάλιο της προέδρου και την Ασπασία Παΐζη, πολύτιμη βοηθό.

Ο α' κύκλος με 12 ταινίες θα φτάσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2025 ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη 13 ταινίες έως τον Απρίλιο.

Το "Φρίμοντ" λοιπόν στη μιάμιση ώρα που διήρκησε, απέδειξε την ποιότητα των ανεξάρτητων ταινιών που πάντα φροντισμένα επιλέγει το Φεστιβάλ του Σάντανς - Sundance στη Γιούτα που έχει θεσπίσει ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ, μιας και η ταινία εκεί είχε πρωτοπαιχθεί.

Επίσης μας φύλαγε μία όμορφη έκπληξη προς το τέλος, στο πρόσωπο ενός συμπαθούς, μοναχικού μηχανικού αυτοκινήτων που θα συναντήσει η Ντόνια, τον οποίο υποδύεται στο φιλμ και κλέβει σχεδόν την παράσταση ο hot Αμερικανός ηθοποιός αυτή τη στιγμή, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ της σειράς "The Bear".

Τέλος να αναφέρουμε πως η ταινία του Μπαμπάκ Τζαλάλι που φέρνει στο μυαλό παλιές καλές εποχές του αυθεντικού ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, όπως τονίστηκε & πέρυσι στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα όπου είχε παιχθεί το φιλμ, κέρδισε δικαίως το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φημισμένο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία.

Όσο για την επόμενη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης, την Δευτέρα 21-10 είναι το βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, "Όλα για τη μητέρα μου", παραγωγής 1999.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

"Όλα για τη μητέρα μου".

"Όλα για τη μητέρα μου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture