Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Αϊβαλής: Με ποιο τρόπο η προσφυγή στο ΣτΕ για την αντιδρόμηση της Κορίνθου-Κανακάρη, θα είναι λύση και όχι εμπλοκή

Βασίλης Αϊβαλής: Με ποιο τρόπο η προσφυγ...

"Nα πραγματοποιηθεί άμεσα η τριμερής συνάντηση επίλυσης του θέματος της διαχείρισης της κυκλοφορίας και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιδρόμηση της οδού" επισημαίνει μεταξύ άλλων

Σε ανακοίνωσή του για την αντιδρόμηση της  Κορίνθου-Κανακάρη και την εμπλοκή που έχει προκύψει ο επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Σπουδαία και Πάλι, Βασίλης Αϊβαλής αναφέρει:

Από τις 27/5/24 οπότε και βγήκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την απόρριψη της 142/24.4.24 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στην χθεσινή Δημοτική Επιτροπή μάθαμε ότι ακόμη (πέντε μήνες μετά!), δεν έχουν βρεθεί όλοι οι αρμόδιοι, Δήμος Πατρέων-Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε μία τριμερή συνάντηση για να επιλυθεί πολιτικά το θέμα της αρμοδιότητας διαχείρισης της κυκλοφορίας επί της οδού Κορίνθου.

Κάτι που θα έπρεπε να γίνει άμεσα, καθώς ταλαιπωρεί κυκλοφοριακά το σύνολο των πατρινών από την αρχή υλοποίησης της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος,  ακόμη δεν έχει γίνει…

Και για να μην χαθεί ο- κατά τον νόμο- χρόνος για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως προς της κυριότητα του δρόμου, ήρθε ως πρόταση για έγκριση στην Δημοτική Επιτροπή, χθες, η υποβολή αιτήματος ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προφανώς και πρέπει να γίνει αυτό για να αντιμετωπιστεί το θέμα της κυριότητας της οδού Κορίνθου αλλά αυτό πρέπει να αποσυνδεθεί από το θέμα της αρμοδιότητας διαχείρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού, κάτι το οποίο πρέπει να επιλυθεί σήμερα.

Για αυτό το λόγο, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα η τριμερής συνάντηση επίλυσης του θέματος της διαχείρισης της κυκλοφορίας και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιδρόμηση της οδού. Στην τριμερή συνάντηση θα πρέπει:

1.     Να διερευνηθεί η πρόταση από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας της εφαρμογής του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ., στη βάση του οποίου όταν απορρίπτεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως μη σύννομη, αναφέρεται ρητά ότι «…Κατ' εξαίρεση, τα μέτρα που καθορίζονται στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Υπηρεσίες κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λαμβάνονται με αποφάσεις των κατά τόπους αρμοδίων Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων ή Διευθύνσεων Τροχαίας…». Και προφανώς υπάρχουν τέτοιες (ΓΠΣ, ΕΣΠΑ, κλπ).

 

2. Αν και πάλι η πρόταση αυτή δεν ευδοκιμήσει,

 να αποσταλεί το θέμα για λήψη απόφασης για την αντιδρόμηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας, και μόνο για την διαχείριση της κυκλοφορίας διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις του Δήμου για τις νόμιμες ενέργειες σχετικά με την κυριότητα της οδού,  με την δέσμευση ότι αυτό θα συνεδριάσει άμεσα σύμφωνα με την αντίστοιχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.    

Αυτά πρέπει να συμβούν πριν  την υποβολή ακύρωσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να μην ναρκοθετηθεί η αντιδρόμηση των οδών και οδηγηθεί επί της ουσίας στο μπαούλο το θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη, τουλάχιστον για κάνα δυο χρόνια, παρατείνοντας το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη μας και ταλαιπωρώντας τους συμπολίτες μας.

 

Υποσημείωση:

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Διοίκησης έχουνε να κάνουμε με τραγέλαφο.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε χθες στην Δημοτική Επιτροπή, ότι υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου που χαρακτηρίζει την Κορίνθου, ως Δημοτική οδό!

Από την άλλη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει στην απόφαση ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «στα αρχεία της» οι οδοί Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου ανήκουν στο χαρακτηρισμένο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας! Ενώ, η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του  άρθρου 152 όπου προσέφυγε ο Δήμος Πατρέων κατά της 41745/27.5.24 απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, απέρριψε την προσφυγή, διότι η ίδια δεν συνεδρίασε εμπρόθεσμα!

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις