Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παθολόγος συνταγογραφούσε τα ξημερώματα στην οικογένειά της

Παθολόγος συνταγογραφούσε τα ξημερώματα ...

Η εν λόγω ιατρός «συνταγογράφησε από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, 705 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων στον άνδρα της, στις δύο κόρες της αλλά και στον εαυτό της», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Την περίπτωση μίας παθολόγου σε Κέντρο Υγείας στη Λέσβο, η οποία συνταγογραφούσε φαρμακευτικά σκευάσματα σε μέλη της οικογένειάς της αλλά και στον εαυτό της, περιλαμβάνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Κάνοντας λόγο για «μηδενική ανοχή στην υπερσυνταγογράφηση», ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις συνταγογράφησης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε, συγκαταλέγεται η εν λόγω ιατρός η οποία «συνταγογραφούσε, από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, 705 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων στον άνδρα της, στις δύο κόρες της αλλά και στον εαυτό της».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη συγκεκριμένη παθολόγο, καθώς του προκάλεσε εντύπωση πως η ιατρός «είχε γράψει στη μία της κόρη, 15 ετών, τρεις διαφορετικές στατίνες».

 «Της είπα, γιατρέ μου, εγώ είμαι 53 ετών, παίρνω μία στατίνη και δεν έχω πάρει δεύτερη στη ζωή μου. Η κόρη σας θέλει τρεις διαφορετικές στατίνες;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μου είπε: “Εχει κάποια πολύ σπάνια πάθηση αλλά δεν θα ξαναγίνει”».

Συμπλήρωσε δε πως η συγκεκριμένη παθολόγος «είχε γράψει έναν τεράστιο αριθμό σκευασμάτων σε έναν αλλοδαπό που ήρθε ως τεχνικός ήχου για μια συναυλία, για 24 ώρες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις