Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπορεί ο σεισμός στην Τουρκία να ενεργοποιήσει ρήγμα στην Ελλάδα; Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

Μπορεί ο σεισμός στην Τουρκία να ενεργοπ...

H επιστημονική εκτίμηση για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Τετάρτης την Τουρκία

Στην επιστημονική εκτίμηση πως ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Τετάρτης, την Τουρκία και συγκεκριμένα 44 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Μαλάτεια, στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα είναι μετασεισμός των 7,7 και 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ τον Φεβρουάριο του 2023, διατύπωσε καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Η άποψη του κ. Λέκκα συγκλίνει και με την εκτίμηση του Γεράσιμου Χουλιάρα την οποία διατύπωσε νωρίτερα, με ανάρτησή του.

«Δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα»
«Ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ είναι συνέχεια των δύο μεγάλων συμβάντων που είχαμε στις 6 Φεβρουαρίου 2023. Έχει επίκεντρο το βορειοανατολικό τμήμα του ρήγματος όπου είναι η κορυφή της αραβικής πλάκας και υπάρχει ακόμα ενέργεια», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας και παρέπεμψε σε αναφορές που είχαν κάνει η επιστήμονες λίγες ώρες μετά τους δίδυμους σεισμούς των 7,6 και 7,6 Ρίχτερ:

 Τουρκία: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,9 Ρίχτερ – Ζημιές σε κτίρια, 4 τραυματίες

«Είχαμε πει από τότε πως θα έχουμε μετασεισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι συνέχεια εκείνων των δύο σεισμών. Δεν έχω μιλήσει με τους συνδέσμους μου στην περιοχή, πληροφορούμε πως έχουμε καταρρεύσεις αλλά χωρίς απώλεια ζωών και αυτό είναι το σημαντικό».

Σε ερώτηση εάν οι μετασεισμοί αυτοί θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν σχέση με την ενεργοποίηση κάποιου ρήγματος στην Ελλάδα ήταν κατηγορηματικός: «Και λόγω μεγέθους και λόγω θέσης δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και δε συνδέεται με τα ρήγματα στην Ελλάδα».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις