Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κάνει μελέτη για το Αιολικό Πάρκο στον Πατραϊκό- Είναι κατάλληλη η θέση; Και ποιες οι επιπλοκές;

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κάνει μελέτη για ...

Θα εκπονηθεί τεχνική έκθεση σχετικά με την χωροθέτηση του αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό

Επιστημονική τεκμηρίωση σε σχέση με την καταλληλότητα ή μη της θέσης κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό κόλπο καθώς και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του, θα παρέχει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Βαγγέλη Καραχάλιου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δ. Ελλάδας αποφάσισε να αναθέσει σε έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, την εκπόνηση τεχνικής έκθεσης σχετικά με την χωροθέτηση του αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό, καλύπτοντας και το κόστος της.

Αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι: 

Η διαμόρφωση θέσεων του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας για την επιλογή της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου σχετικά με την χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων ΠΟΑΥΑΠ Δυτικής Ελλάδας  με την ονομασία "Πατραικός" η μελέτη και αξιολόγηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΕΠΑ-ΥΑΠ) με Αρχή Σχεδιασμού την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. (ΕΔΕΥΕΠ AE). 

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια εμπεριστατωμένη επιστημονική προσέγγιση για το θέμα που έχει προκαλέσει την μαζική αντίδραση Φορέων, σε σχέση με τα κριτήρια αξιολόγησης της συγκεκριμένης θέσης, τις επιπλοκές που μπορούν να ανακύψουν από το έργο και το αποτέλεσμα που αυτό θα έχει σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η επιστημονική αυτή εργασία, θα μπορεί να αποτελέσει γνώμονα τεκμηρίωσης και σε επίπεδο πιθανών προσφυγών από Φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση χωροθέτησης.

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, παρέχει το επιστημονικό του έργο και τον επιστημονικό του λόγο στους Φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες ώστε να έχουν στα χέρια τους τεκμηριωμένες απόψεις για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής, όπως εν προκειμένω το παράκτιο αιολικό πάρκο», σημειώνει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Καραχάλιος. «Θεωρούμε βασική υποχρέωση του τεχνικού κόσμου να αξιοποιεί την επιστημονική γνώση έτσι ώστε αυτή να συμβάλλει με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις