Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι φοιτητές δεν αντέχουν να πληρώνουν 1,80 ευρώ κάθε ημέρα για να πηγαινοέρχονται στη σχολή τους - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οι φοιτητές δεν αντέχουν να πληρώ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κινητοποίηση και επίδοση ψηφίσματος στο αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας

Ομάδα φοιτητών διαδήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας στην Αγίου Ανδρέου, ζητώντας εδώ και τώρα μείωση στην τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου.

Οι φοιτητές όπως λένε δεν μπορούν να αντέξουν το επιπλέον κόστος για τις μετακινήσεις στις σχολές τους. Η  τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε κατά 0,10 ευρώ. Για να μεταβεί ένας φοιτητής στο πανεπιστήμιο -όπως λένε οι ίδιοι- χρειάζεται πλέον 0,90 λεπτά ανά διαδρομή, συνολικά 1,80 ευρώ για να πάει και να γυρίσει από τη σχολή. 

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους όλων των σχολών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δεν είναι εύκολο για τους ίδιους να δίνουν περίπου 40 ευρώ το μήνα για να πηγαίνουν στη σχολή τους, την στιγμή που όλα είναι πιο ακριβά και το κόστος για τα καθημερινά έξοδα και ακόμη το φαγητό έχει σε πολλές περιπτώσεις διπλασιαστεί.

Οι φοιτητές και κατ' επέκταση οι γονείς τους τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να πετύχουν μειώσεις στα καθημερινά τους έξοδα. Από την πλευρά του το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας απαντάει πως η τιμή του εισιτηρίου θα έπρεπε να έχει ανέβει εδώ και καιρό, ωστόσο οι φοιτητές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διοίκησή του, εμμένοντας στις θέσεις τους και παραθέτοντας τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις