Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Πώς έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζονται τα ζευγάρια μέσα στις δεκαετίες;

ΦΩΤΟ Pixabay

ΦΩΤΟ Pixabay

Ένα γράφημα αποτυπώνει τις ριζικές μεταβολές από το 1930 μέχρι το 2024, όχι μόνο στις ερωτικές γνωριμίες αλλά γενικά στα ήθη

Μια φορά κι έναν καιρό, το μακρινό 1930, στην εποχή των παππούδων ή και των προπαππούδων μας, τα ζευγάρια γνωρίζονταν κυρίως μέσα από τις οικογένειές τους, με προξενιό ίσως, ή στο σχολείο, από όπου ξεκινούσαν τότε έρωτες ζωής, όχι εφήμερα ειδύλλια.

Όμως αυτό έμελλε να αλλάξει ριζικά μέσα στις επόμενες δεκαετίες, μέσα στον επόμενο αιώνα σχεδόν, όπως βλέπουμε σε ένα εντυπωσιακό γράφημα που παρουσιάζει τις μεταβολές στον τρόπο γνωριμίας των ζευγαριών από τότε μέχρι σήμερα (2024).

 Μεταβολές που αποτυπώνουν, παράλληλα, τις αλλαγές στα κοινωνικά ήθη – για παράδειγμα, από τα 70s αυξάνονται οι ερωτικές γνωριμίες στους χώρους διασκέδασης ενώ από τα 80s, με τη δυναμική είσοδο των γυναικών στην αγορά εργασίας, όλο και περισσότεροι βρίσκουν το έτερον ήμισυ στο γραφείο.

 Αλλά η πιο εντυπωσιακή αλλαγή συμβαίνει, όπως ίσως έχουμε υποψιαστεί ήδη, με την έλευση του διαδικτύου, καθώς οι online ερωτικές γνωριμίες, που ξεκίνησαν δειλά δειλά στα 90s, έφτασαν σήμερα να διαμορφώνουν το τοπίο των σχέσεών μας σε ποσοστό 60,76%.

Πρόσφατα μάλιστα η start up εταιρεία Pear έβαλε τον φιλόδοξο στόχο να αναβιώσει το φλερτ στον φυσικό κόσμο, εφαρμόζοντας το «μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα» όπως το αποκαλεί. Προτείνει στους singles που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν κόσμο και να φλερτάρουν να φορούν το Pear Ring, ένα δαχτυλίδι σε φωτεινό πράσινο χρώμα. «Αν 1,2 δισεκατομμύρια singles σε όλο τον κόσμο φορούσαν ένα μικρό πράσινο δαχτυλίδι στο δάχτυλό τους για να δείξουν ότι είναι singles, δεν θα χρειαζόμασταν εφαρμογές γνωριμιών. Η σύνδεση στην πραγματική ζωή είναι η αποστολή», αναφέρει ανακοίνωση στον ιστότοπο της εταιρείας.

 Δείτε το γράφημα:

ΠΗΓΗ marieclaire.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being