Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Eπίδομα θέρμανσης: Θα ανέλθει έως και στα 1.200 ευρώ, κερδισμένοι οι καταναλωτές ρεύματος

Eπίδομα θέρμανσης: Θα ανέλθει έως και στ...

Τα κριτήρια

Αυξημένο κατά 20% θα είναι για τη σεζόν 2024 – 2025 το επίδομα θέρμανσης (δηλαδή θα ανέλθει έως και στα 1.200 ευρώ) ενώ η αύξηση αυτή θα αφορά όσους καταναλωτές αιτηθούν να λάβουν τη συγκεκριμένη παροχή για το ηλεκτρικό ρεύμα και όχι το πετρέλαιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης , καθώς και ότι η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Ο ίδιος ανέφερε πως το επίδομα θέρμανσης, τόσο για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, όσο για εκείνους που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα θα δοθεί σε 2 δόσεις. Η πρώτη μεγάλη θα δοθεί το Δεκέμβριο και θα ανέρχεται στο 60% όλης της περιόδου. Η δεύτερη (θα ανέλθει στο 40%) θα δοθεί στο τέλος περιόδου (δηλαδή τον Απρίλιο του 2025), και θα λάβει υπόψιν πόσο κρύο έκανε σε διάφορες περιοχές.

 Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν τα ίδια, δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. Έτσι το επίδομα θέρμανσης θα λάβουν όσοι έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 29.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Στην πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία θα ανοίξει τον Νοέμβριο από την ΑΑΔΕ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όπου θα συμπληρωθούν:

– Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος προσώπου – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

– το ονοματεπώνυμό του,

– ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

– η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,

– ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

– η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

– τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης,

– το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας,

– τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις