Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Γαλήνη: Ήταν ενορία, έγινε Αθλητικός Όμιλος!

Γαλήνη: Ήταν ενορία, έγινε Αθλητικός Όμιλος!

Κράμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού φέρνει στη National League 2 «Η Γαλήνη»

Όλη η ιστορία της Γαλήνης.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Γαλήνη ήταν μια από τις Νηρηίδες, για την ακρίβεια η θεότητα της ήρεμης θάλασσας. Στη σύγχρονη εποχή είναι μια από τις πέντε ομάδες της ΕΣΚΑ-Η που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα National League 2.

Βέβαια εντός παρκέ μόνο με… Γαλήνη δεν έχουμε να κάνουμε, καθώς όπως διαπιστώσαμε τόσο στους περσινούς τελικούς της Α1 ΕΣΚΑ-Η (τους οποίους κατέκτησε απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου), όσο και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, το πατρινό συγκρότημα διακρίνεται για τη μαχητικότητά του και το πάθος των παικτών του σε κάθε φάση, για κάθε χαμένη μπαλιά!

Η ιστορία της Γαλήνης ξεκινάει πίσω στον χρόνο, στο μακρινό 1997, όταν μια ομάδα θρησκευόμενων ανθρώπων από την ενορία της Αναλήψεως στη συνοικία Ψαροφαΐου της Πάτρας θέλησαν να ιδρύσουν έναν Αθλητικό Όμιλο στον οποίον θα έβρισκαν στέγη τα 150 παιδιά των Κατηχητικών σχολείων.

Ετσι, με επικεφαλής τον ιερέα π. Αντώνιο Ρουμελιώτη και σε συνεργασία με τους ενορίτες της Ανάληψης, γεννήθηκε η Γαλήνη, έχοντας ως βασικό στόχο να δοθούν αθλητικοί διέξοδοι στα νέα παιδιά.

 

«Στην ουσία η Γαλήνη αποτελεί το πρώτο σωματείο στην Ελλάδα που φτιάχτηκε στο πλαίσιο ενορίας», σχολίασε ο σημερινός πρόεδρος του Ομίλου, Πολύκαρπος Ευθυμάκης (που είναι και ο ίδιος ψάλτης!) και πρόσθεσε: «Θέλαμε να δημιουργηθούν τμήματα σε πολλά αθλήματα. Το πρώτο τμήμα αφορούσε την επιτραπέζια αντισφαίριση. Νοικιάσαμε αμέσως χώρο, προμηθευθήκαμε και τραπέζια πινγκ-πονγκ και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

Ακολούθησε το τμήμα μπάσκετ που συμμετείχε στις μικρές κατηγορίες της ΕΣΚΑ-Η. Στη συνέχεια, μας δόθηκε από ιδιώτη ο χώρος που έχουμε στην περιοχή Δεμένικα της Πάτρας. Το οικόπεδο καθαρίστηκε και δημιουργήσαμε γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Ο Όμιλος δημιούργησε κι άλλα τμήματα, όπως ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στίβου, τοξοβολίας και σόφτμπολ και κάπως έτσι προσπαθούμε να καλύψουμε μέχρι τις μέρες μας τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής μας».

Ο Πολύκαρπος Ευθυμάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος στη Γαλήνη από το 2010, αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής σεζόν: «Βασική μας επιδίωξη είναι η παραμονή στη National League 2. Στα χρόνια της πανδημίας καταφέραμε κι ανεβήκαμε τρεις ολόκληρες κατηγορίες, όμως ο Covid-19, μας δημιούργησε πρόβλημα στις ακαδημίες μας. Είχαμε μαζική φυγή νέων παιδιών. Φέτος ξανασυστήσαμε Εφηβικό τμήμα, με προπονητή τον Νίκο Τσιμιγκάτο και θέλουμε να αναδείξουμε τα νέα παιδιά του Ομίλου».

Το μεγάλο όνειρο, όμως, της Γαλήνης εξακολουθεί να είναι η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις της στα Δεμένικα. «Ναι, αυτό ήταν και παραμένει το κάρβουνό μας που σιγοκαίει», τόνισε ο Πολύκαρπος Ευθυμάκης. «Ευχόμαστε κάποια στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας κλειστό γυμναστήριο για να στεγάσουμε τα παιδιά μας. Ως Όμιλος βρισκόμαστε σε κομβικό γεωγραφικά σημείο. Δεν υπάρχει άλλο κλειστό γυμναστήριο στις γειτονικές περιοχές της Οβρυάς, του Σαραβαλίου και της Κρήνης. Μακάρι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και όλοι οι φορείς και οι φίλοι μας να μας στηρίξουν».

 

Προπονητής στην Ανδρική ομάδα της Γαλήνης είναι για μια ακόμη χρονιά ο παλιός σέντερ της Ολυμπιάδας και του Ολυμπιακού, Κώστας Γιαννόπουλος, με συνεργάτη του τον Κώστα Βαλκανά. «Η ομάδα αγωνίζεται για δεύτερη φορά στις εθνικές κατηγορίες. Δημιουργήσαμε ένα κράμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες και υποσχόμαστε ότι σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά θα δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να πετύχει η ομάδα μας τον στόχο της παραμονής, παίζοντας ταυτόχρονα ωραίο μπάσκετ», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Το ρόστερ της Γαλήνης συγκροτούν οι εξής παίκτες:

Νικήτας Βαλαής (1.88μ., 22 ετών, γκαρντ), Νίκος Κτωρίδης (1.85μ., 19 ετών, γκαρντ), Σταύρος Κάλλης (1.85μ., 40 ετών, γκαρντ), Χάρης Μουρατίδης (1.82μ., 18 ετών, γκαρντ), Γιώργος Εφέπουλος (1.87μ., 23 ετών, γκαρντ), Δημήτρης Πολλάκης (2μ., 21 ετών, γκαρντ), Στάθης Σταθόπουλος  (1.85μ., 21 ετών, γκαρντ), Θεόδωρος Τοπιτζής (1.88 μ., 21 ετών, γκαρντ), Μιχάλης Χρήστου (1.88μ., 21 ετών, γκαρντ), Γιάννης Βαμβουκάκης (1.95μ., 21 ετών, φόργουορντ), Γιώργος Καραγιάννης (2μ., 36 ετών, φόργουορντ), Σπύρος Κουνάβης (1.95 μ., 21 ετών, φόργουορντ), Ιωάννης Σούντρης (1.95μ., 22 ετών, φόργουορντ), Νίκος Γοργότσης (2.02μ., 21 ετών, σέντερ), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (2.05μ., 20 ετών, φόργουορντ-σέντερ). Eφορος της ομάδας είναι ο Δημήτρης Τσιγάρας.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Γαλήνης συγκροτούν αναλυτικά οι εξής: Πολύκαρπος Ευθυμάκης (πρόεδρος), Μιχάλης Τσαμπάς (αντιπρόεδρος), Μάρθα Στίγκα (γραμματέας), Δημήτρης Τσιγάρας (γενικός έφορος) και τα μέλη Βασιλική Αθανασοπούλου, Νικολίτσα Αθανασοπούλου, Ουρανία Κορδού, Νικολίτσα Σπηλιοπούλου και Ανδρέας Μπελεκούκιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports