Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2025: Άνοιξε η ηλεκτρονική υποβολή για τον εθνικό τελικό

Eurovision 2025: Άνοιξε η ηλεκτρονική υπ...

Το ταξίδι για τη Βασιλεία μόλις ξεκίνησε

Η ΕΡΤ δημοσίευσε το μεσημέρι της Παρασκευής τους αναλυτικούς κανονισμούς για τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2025, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό που θα διεξαχθελι στη Βασιλεία.

Οι κανονισμοί περιγράφουν αναλυτικά όλη τη διαδικασία, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η υποβολή των συμμετοχών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί σε μία διαγωνιστική βραδιά, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το αποτέλεσμα θα κριθεί ισομερώς από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή, με αναλογία 50-50. Έως 12 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον τελικό, ενώ θα επιλεγούν και τρεις εφεδρικές υποψηφιότητες, σε περίπτωση που κάποιος από τους φιναλίστ αποχωρήσει ή αποκλειστεί. Στον τελικό θα συμμετάσχουν τόσο ελληνική όσο και διεθνής επιτροπή.

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχών έχουν όσοι ερμηνευτές είναι Έλληνες πολίτες, όσοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα ή όσοι έχουν τουλάχιστον έναν γονέα ελληνικής καταγωγής. Δεν υπάρχει περιορισμός για τους δημιουργούς των τραγουδιών, καθώς μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα.

Η υποβολή συμμετοχών θα διαρκέσει μέχρι και τις 10/11. Για την υποβολή της πρότασης του η ΕΡΤ έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα, στην οποία πρέπει να ανεβάσει, μαζί με το τραγούδι του, μία φωτογραφία του, ένα σύντομο βιογραφικό, τα στοιχεία των δημιουργών, καθώς και τη μετάφραση των στίχων, εφόσον δεν είναι στα ελληνικά. Τα τραγούδια μπορούν να είναι στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

Τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν κυκλοφορήσει εμπορικά και να μην έχουν υποβληθεί σε καμία άλλη χώρα για τη Eurovision 2025.

Οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι θα τηρούν τους κανονισμούς του διαγωνισμού, όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της EBU. Εννοείται πως όσα ισχύουν για τον διαγωνισμό της Eurovision ισχύουν και εδώ (μέγιστη διάρκεια τραγουδιού 3 λεπτά, έως 6 άτομα επί σκηνής, κ.λπ.). Κάθε ερμηνευτής μπορεί να υποβάλει μόνο ένα τραγούδι, ενώ ο κάθε δημιουργός ή ομάδα δημιουργών μπορεί να καταθέσει έως δύο.

Το χρονοδιάγραμμα του εθνικού τελικού
Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου: Υποβολή συμμετοχών
Αμέσως μετά: Επιτροπή που θα συστήσει η ΕΡΤ θα επιλέξει τα έως 12 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό
Μέχρι το τέλος του έτους: Σε ειδική εκπομπή θα παρουσιαστούν στο κοινό οι 12 φιναλίστ
Παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών σε ειδικές εκπομπές της ΕΡΤ
Ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί ζωντανά, και το κοινό μαζί με την κριτική επιτροπή (ελληνική και διεθνή), σε αναλογία 50-50, θα επιλέξουν τον νικητή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την υποψηφιότητά τους, με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά στοιχεία, στο πλατφόρμα της ΕΡΤ, ΕΔΩ.

Η αναλυτική πρόσκληση με τους κανονισμούς είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight