Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Παναγιωτόπουλος: «Επιτακτική η ανάγκη της διασύνδεσης του Αεροδρομίου Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου»

Α. Παναγιωτόπουλος: «Επιτακτική η ανάγκη...

Κατατέθηκε ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Ενέργειας με θέμα «Απολύτως αναγκαίος ο κόμβος σύνδεσης της Πατρών-Πύργου με το αεροδρόμιο του Αράξου» κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και με τις συνυπογραφές του Βουλευτή Ηλείας-Τομεάρχη Παιδείας Διονύση Καλαματιανού και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας-Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, τα τελευταία χρόνια, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου έχει αυξηθεί φτάνοντας φέτος να καταγραφούν 40.000 διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με πέρσι. Η σταδιακή αύξηση των επιβατών είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την οικονομική και ειδικότερα τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ωστόσο, ένα αεροδρόμιο παραμένει υποβαθμισμένο και αναξιοποίητο όταν δεν συνδέεται με ένα ασφαλή και νέων προδιαγραφών οδικό δίκτυο.  Επομένως, για να μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το αεροδρόμιο του Αράξου χρειάζεται την άμεση οδική διασύνδεση  με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου ώστε να προσφέρει στους επιβάτες γρήγορη και άνετη πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς των  περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, η διασύνδεση θα τονώσει την αναπτυξιακή δυναμική της Αχαΐας, της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα της Πελοποννήσου, ωφελώντας παράλληλα τις ακτοπλοϊκές και εμπορικές συνδέσεις του λιμανιού της Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμβαση επέκτασης της Ολυμπίας Οδού προβλέπεται η προαίρεση για την κατασκευή ημικόμβου στον Αλισσό για τη σύνδεση με την Κάτω Αχαΐα και πρόσβαση στην ΒΙΠΕ Πατρών και στο αεροδρόμιο του  Αράξου.

Οι ερωτώντες Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Ενέργειας κ. Σταϊκούρα την άμεση χρηματοδότηση την διασύνδεση της Πατρών - Πύργου με το αεροδρόμιο του Αράξου, ώστε να αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο και να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με υποδομές ανεπτυγμένου κράτους επ’ ωφελεία της χώρας και της ελληνικής περιφέρειας, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παναγιωτόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις