Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργούν στις 24 και 25 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Απεργούν στις 24 και 25 Οκτωβρίου οι εργ...

Η ανακοίνωση

Η Oμοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε,) όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «κατόπιν απαίτησης των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Μονάδων όλης της χώρας, με Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, προκηρύσσει 48ωρη Απεργία στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2024 στον κλάδο».

Τα Αιτήματα και οι Διεκδικήσεις των εργαζομένων:

«Αναγνώριση της πάγιας και διαρκούς φύσης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων και μετατροπή των Ι.Δ.Ο.Χ σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.
Οι χρηματοδοτούμενες από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού προσλήψεις Ι.Δ.Ο.Χ, θα πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης.
Προτεραιότητα στις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2025-2026 σε όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση με βάση τα έτη εμπειρίας
Υποχρέωση Προσλήψεων διάρκειας δέκα (10) ολόκληρων μηνών
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων (ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ) να καθορίζονται από συλλογική σύμβαση εργασίας αντίστοιχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο κλάδος προτείνει την υπογραφή ξεχωριστής σ.σ.ε, διότι η εκπροσώπηση του 90% των απασχολούμενων γίνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ).
Πιστοποίηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και Πιστοποίηση Προϊόντων Καθαρισμού και Απολύμανσης χώρων.
Έγκαιρες Πληρωμές Μισθοδοσίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις