Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με συλλεκτική τσάντα Hermes 32.000 ευρώ στα τούνελ της Γάζας η χήρα του ηγέτη της Χαμάς πριν την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Με συλλεκτική τσάντα Hermes 32.000 ευρώ ...

Τις τελευταίες ημέρες έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη

Από πλούσια οικογένεια της Γάζας και μεγαλωμένη να μισεί το Ισραήλ, φαίνεται πως είναι η Σαμάρ Μοχάμεντ Αμπού Ζίμερ, η σύζυγος του ηγέτη της Χαμάς που δολοφονήθηκε μετά από ισραηλινή επιδρομή.

Η 44χρονη σύζυγος του νο1 της Χαμάς, Σαμάρ Μοχάμεντ Αμπού Ζίμερ, αν και πάντα κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ, τις τελευταίες ημέρες έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, από όταν ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε ένα βίντεο από τις 7 Οκτωβρίου 2023, που την δείχνει να κρατά μέσα στα «λαγούμια» στη Γάζα, μία τσάντα που σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα μοιάζει με μία Hermes Birkin, αξίας 32.000 ευρώ.

Στο βίντεο φαίνεται να περπατά μαζί με τον σύζυγό της και πιθανά τα δύο τους παιδιά, κουβαλώντας προμήθειες που θα τους χρειαζόντουσαν για όσο διάστημα έμεναν εκεί, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αν και τα αρσενικά της οικογένειας φαίνεται να κουβαλούν είδη πρώτης ανάγκης, η Σαμάρ κρατούσε μόνο την πανάκριβη τσάντα.

Η εικόνα ενός ανθρώπου στην αιματοκυλισμένη Γάζα να κράτα μία τσάντα αξίας άνω των 30.000 ευρώ, ενώ παιδιά πεθαίνουν από τους βομβαρδισμούς και την πείνα, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την θέση των αμάχων και των ηγετών της οργάνωσης.

Αυτά τα πλάνα την έκαναν ένα μη κολακευτικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει το χάσμα μεταξύ της ηγεσίας και του λαού στη Γάζα.

Μετά την δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, το μέλλον της είναι ασαφές. Είναι πιθανό ότι θα συνεχίσει να κρατά χαμηλό προφίλ, καθώς φοβάται τόσο για τη ζωή της, όσο και για των παιδιών τους, όχι μόνο από Ισραηλινούς, αλλά και από εχθρούς εντός της Χαμάς.

 

Το μυστικό παρελθόν της Σαμάρ
Η Σαμάρ μεγάλωσε σε μια εύπορη γειτονιά στην πόλη της Γάζας και έχει κάνει μεταπτυχιακό στα βασικά της θρησκείας από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, όπου δίδαξε επίσης μέχρι τον γάμο της με τον Σινουάρ το 2011.

Τότε ήταν 31 χρόνων, μία ηλικία που θεωρείται μεγάλη για μια νύφη στη Γάζα, που ο μέσος όρος ηλικίας για τις γυναίκες είναι τα 20 έτη.

Ο γάμος τους έγινε μόλις 1 μήνα μετά την αποφυλάκιση του Γιαχία Σινουάρ (την περνούσε 18 χρόνια) από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του Gilad Shalit.

Η Σαμάρ περιγράφεται ως μια ευσεβής γυναίκα που φοράει νικάμπ, καλύπτοντας το πρόσωπό της και αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια της. Θεωρείται γυναίκα με πλήρη πίστη στον σύζυγό της, παρά το βίαιο υπόβαθρό του, πιθανότατα λόγω του σπιτιού που μεγάλωσε, το οποίο ήταν βουτηγμένο στο μίσος για το Ισραήλ.

Η Σαμάρ προέρχεται από μια παλαιστινιακή φυλή, γνωστή για την υποστήριξή της στην «αντίσταση» κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας έχουν ενταχθεί στη Χαμάς. Προφανώς το οικογενειακό της υπόβαθρο επηρέασε τις επιλογές της και μπορεί να υποτεθεί ότι αισθάνεται υποχρέωση απέναντι στη φυλή και την ιδεολογία με την οποία μεγάλωσε.

Η Σαμάρ διατηρεί πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, με ελάχιστες φωτογραφίες της διαθέσιμες, ακόμη και στην ιστοσελίδα του Ισλαμικού Πανεπιστημίου όπου σπούδασε για δύο πτυχία. Όλα αυτά δεν βοήθησαν πολύ πρόσφατα, όταν τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όταν εθεάθη σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το IDF να κουβαλά μια τσάντα Hermes Birkin.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight