Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύξηση στις ενοικιάσεις στολών για την 28η- Ποιες στολές προτιμούν οι μαθητές

Πάτρα: Αύξηση στις ενοικιάσεις στολών γι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι ενοικιάσεις, δίνουν και παίρνουν, αυτές τις ημέρες, καθώς η χρήση τους αφορά τόσο την παρέλαση όσο και τις σχολικές εορτές

Αυξημένη, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι η κίνηση στα καταστήματα ενοικίασης παραδοσιακών στολών, ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Οι ενοικιάσεις τους, δίνουν και παίρνουν, αυτές τις ημέρες, καθώς η χρήση τους αφορά τόσο την παρέλαση όσο και τις σχολικές εορτές, που μάλιστα, όπως λέει η ιδιοκτήτρια καταστήματος παραδοσιακών στολών στην Πάτρα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές, κυρίως στα Δημοτικά Σχολεία.

«Υπάρχει αυξημένη κίνηση, περίπου κατά 15% σε σχέση πέρυσι, κυρίως για μαθητές του Δημοτικού και των νηπιαγωγείων.  Φέτος, έχουμε παρατηρήσει ότι γίνονται περισσότερες σχολικές εορτές καθώς έχουμε ξεφύγει κατά πολύ από τον φόβο της πανδημίας, που υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης, υπάρχει κινητικότητα στην ενοικίαση των στολών για τις παρελάσεις όπου τα σχολεία θέλουν να υπάρχει ομοιομορφία» ανέφερε.

Ποιες στολές, επιλέγουν; «Οι στολές που προτιμούν για την 28η Οκτωβρίου, είναι των φαντάρων της εποχής του ’40, οι νοσοκόμες και οι γυναίκες της Πίνδου και από ‘κει και πέρα, ανάλογα με τα σκετς που ετοιμάζει το κάθε σχολείο, είναι ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ και οι Γερμανοί στρατιώτες» λέει η κ. Διαμαντοπούλου. Και προσθέτει: «Για τις παρελάσεις, εκτός από τις κλασσικές στολές, υπάρχει και κίνηση και σε άλλα είδη, όπως γάντια, φουλάρια κ.α. Επίσης, οι σημαίες έχουν την δική τους δυναμική στην πώληση, από σχολεία, για την παρέλαση, ενώ υπάρχει και αυξημένη ζήτηση από πολίτες για να της τοποθετήσουν στα μπαλκόνια τους». 

Σε ό, τι αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 15 έως 17 ευρώ ανά στολή, τιμή που όπως τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, παραμένει σταθερή εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρά τις αυξήσεις που «χτυπούν» και τις δικές τους επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά, τονίζει: «Κρατάμε χαμηλά τις τιμές, γιατί μιλάμε για παιδάκια που θα πουν ένα ποίημα και θα χαρούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις