Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Grimaldi: H Πάτρα ενδιάμεσος σταθμός στο δρομολόγιο Τεργέστη – Αμπάρλι

Grimaldi:  H Πάτρα ενδιάμεσος σταθμός στ...

Δημιουργείται απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την έναρξή της, η γραμμή ro-ro Τεργέστη – Αμπάρλι του Ομίλου Grimaldi θα ενισχυθεί με μια ενδιάμεση προσέγγιση στο λιμάνι της Πάτρας.


Αυτή η στρατηγική εξέλιξη όχι μόνο θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά θα καταστήσει επίσης τις συνδέσεις μεταξύ αυτών των χωρών και της Ιταλίας ακόμη πιο εκτεταμένες και αποτελεσματικές, επισημαίνεται από τον ιταλικό ναυτιλιακό όμιλο.

Από την Τετάρτη σε λειτουργία
Η νέα υπηρεσία Τεργέστη-Πάτρα-  Amparli θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις 23 Οκτωβρίου και θα εκτελείται από τα αδελφά πλοία Eco Mediterranea και Eco Malta. Αυτά τα υβριδικά πλοία ro-ro, το καθένα με μεταφορική ικανότητα άνω των 500 ρυμουλκούμενων, είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον στον κόσμο, καθώς μπορούν να μειώσουν στο μισό τις εκπομπέςCO2 ανά μονάδα φορτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro, και μάλιστα να τις μηδενίσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι.

Με δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από καθένα από τα τρία λιμάνια, η υπηρεσία Τεργέστη-Πάτρα-  Amparli συμπληρώνει ιδανικά το δίκτυο δρομολογίων της Grimaldi Lines. Πρώτον, η νέα απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο των θαλάσσιων αυτοκινητόδρομων που διαχειρίζεται ο Όμιλος στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την υπηρεσία Βενετία-Μπάρι-Πάτρα που εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα (επίσης με δύο πλοία κλάσης Eco) και μέσω της μεταφόρτωσης στο ελληνικό λιμάνι, η γραμμή θα επεκτείνει την εμβέλειά της στη νότια Ιταλία, επιτρέποντας την εύκολη μετακίνηση κυλιόμενων φορτίων από και προς την Τουρκία μέσω του λιμανιού της Απουλίας. Από την άλλη πλευρά, η Βενετία θα χρησιμεύσει ως άλλη πύλη για τα τροχαία φορτία που μεταφέρονται μεταξύ της βόρειας Ιταλίας και της Τουρκίας μέσω του ίδιου τρόπου μεταφόρτωσης.

Τελικά, για τους πελάτες του ιταλικού ομίλου, οι δύο πλευρές της Αδριατικής θα έρθουν ακόμη πιο κοντά: τέσσερα πλοία κλάσης Eco θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ της βόρειας Ιταλίας (Βενετία, Τεργέστη) και της Ελλάδας (Πάτρα), παρέχοντας συνολικά πέντε εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις – κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

«Αποτελεσματικές μεταφορές προς όφελος των πελατών»
«Το νέο δρομολόγιο Τεργέστη-Πάτρα-  Amparli αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του δικτύου των θαλάσσιων αυτοκινητοδρόμων που προσφέρει ο Όμιλός μας. Με την προσθήκη ενός λιμανιού προσέγγισης, το πεδίο εφαρμογής μιας υπηρεσίας επεκτείνεται εκθετικά, αξιοποιώντας την εμβέλεια, τη συχνότητα και την αποτελεσματικότητα των συνδέσεών μας στο σύνολό τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ναπολιτάνικου ομίλου Emanuele Grimaldi.

«Συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας για όλο και πιο αποτελεσματικές θαλάσσιες μεταφορές, προς όφελος των πελατών μας και για την προώθηση της βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ένα τρίτο αδελφό πλοίο του Eco Mediterranea και του Eco Malta, που δρομολογήθηκε πρόσφατα στα ναυπηγεία Jinling στην Κίνα, θα αναπτυχθεί σύντομα σε αυτή τη γραμμή μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ δεν αποκλείεται η προσθήκη ενός τέταρτου πλοίου της κατηγορίας Eco», κατέληξε ο Emanuele Grimaldi.

 

Πηγή naftemporiki.gr/

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις