Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 120 μέλη των 3 ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Πάτρα: 120 μέλη των 3 ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν ...

Επίσης μετέβησαν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ η όλη δράση ολοκληρώθηκε με γεύμα σε χώρο εστίασης στο Ρίο

Πριν λίγες μέρες 120 μέλη των ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων) του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων) είχαν την ευκαιρία - μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη μονοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα, στα τέλη Σεπτέμβρη - να συμμετάσχουν στην πρώτη περιαστική δράση στην Πάτρα.

Την περασμένη Παρασκευή 18/10/2024 μέλη από τα τρία (3) ΚΑΠΗ επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης. Αφού παρακολούθησαν, στο χώρο υποδοχής, το 15λεπτο αφηγηματικό βίντεο, στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον Μυκηναϊκό νεκροταφείο.

 Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την μοναδικότητα των ευρημάτων, από τις εγκαταστάσεις και από τη θέα «από ψηλά» της πόλης. Ήταν έκδηλη η ικανοποίηση των ηλικιωμένων που επισκέφτηκαν ένα όμορφο και σημαντικό χώρο δίπλα στην Πάτρα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.  

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του χώρου στο Αμφιθέατρο και να θυμηθούν μέσα τεχνολογίας που σήμερα είναι ξεπερασμένα, αλλά ήταν πρωτοποριακά όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Για παράδειγμα οι συσκευές τηλεφώνου με καντράν που στην εποχή τους ήταν μοντέρνες, σήμερα είναι μουσειακά είδη. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον εθελοντή του Μουσείου και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Μπουρδούλη, για ένα μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο τηλεπικοινωνιακό κέντρο.

Η επίσκεψη εκεί έκλεισε με την αμοιβαία πρόκληση-πρόσκληση, ότι ηλικιωμένοι όπως τα μέλη των ΚΑΠΗ, έχουν εργασιακή εμπειρία κι ίσως υλικά από άλλες εποχές, που μπορούν να συνδράμουν στη φιλοσοφία του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας. Οπότε μάλλον μια συνεργασία φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει και να μείνει ως παρακαταθήκη γνώσεων κι εμπειριών ανθρώπων σε ένα μουσειακό χώρο, που μπορεί να διαφυλάξει την συγκεκριμένη γνώση.  

Η πρώτη αυτή απόδραση δίπλα σε μέρη τόσο κοντινά, αλλά όχι γνωστά σε πολλούς, ολοκληρώθηκε σε χώρο εστίασης στο Ρίο. Εκεί όλα τα μέλη απόλαυσαν γεύμα και διασκέδασαν συνοδεία μουσικής, ολοκληρώνοντας μια πολύ όμορφη απόδραση.

*Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων το προσωπικό του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, καθημερινά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να υπάρχουν και να παραμείνουν τέτοιες ευκαιρίες αποδράσεων, αλλά και δράσεων γενικότερα για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις