Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου σύμφ...

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα

Ήπια ο καιρός θα κυλήσει τις επόμενες ημέρες και ειδικά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

 Συγκεκριμένα όπως εξήγησε στην τηλεόραση του OPEN, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο ωμέγα εμποδιστής, ο αντικυκλώνας που έχει σχηματιστεί στη χώρα και παρεμποδίζει τις κακοκαιρίες από την Ευρώπη να φτάσουν στην Ελλάδα, θα βοηθήσει σε αυτό. 

 Μαρουσάκης: Κρύο το πρωί και το βράδυ

Έτσι, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό τις επόμενες ημέρες αλλά και την 28η Οκτωβρίου είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, λίγες βροχές, κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί ενώ ο υδράργυρος θα ανεβαίνει το μεσημέρι.

«Απαραίτητο το μπουφάν» λέει ο Κολυδάς

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Απαραίτητο το μπουφάν το βράδυ, ειδικά στα κεντρικά και βόρεια, τονίζει με ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ξερό κρύο «βλέπει» ο Αρνιακός

Για «ξερό» κρύο χωρίς βροχές» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός που είπε ότι θα συνεχιστούν οι βοριάδες με το τρίημερο να κυλά όμως χωρίς πρόβλημα και με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

«Την Παρασκευή δείχνει ότι κάποιες σποραδικές βροχές θα έχουμε στις Σποράδες και την Εύβοια και αν, πιθανότητα υπάρχει. Κατά τα άλλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν στα 7 – 8 μποφόρ, με περισσότερες συννεφιές στην Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες. Ο Τάσος Αρνιακός σημείωσε για το τριήμερο πως τριημέρου είπε πως θα εξελιχθεί χωρίς πρόβλημα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Ανατολική Θεσσαλία, Πήλιο επί της ουσίας, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη Κυκλάδες θα έχουν λίγα σύννεφα χωρίς βροχή. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν» ανέφερε.

Ψυχρή κατεβασιά από τις 28

Για πιθανότητα ψυχρής κατεβασιάς μετά την 28η Οκτωβρίου κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο ίδιος τόνισε ότι το τριήμερο ο καιρός θα είναι ξερός και με ψύχρα.

Αναφερόμενος στην πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα. «Αν η ψυχρή κατεβασιά φτάσει όντως στα Βαλκάνια, τότε η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη χώρα και θα σημειωθούν και βροχές» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιή συννεφιά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις