Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος νεκρό - Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος νεκρό - Τι ...

«Οι συμπτώσεις με έβαλαν σε υποψία»

Την ώρα που η Εισαγγελία Εφετών Πατρών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα τρία νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα, μητέρα καταγγέλλει πως πολύ πριν πεθάνουν, το δικό της παιδί, ένα μωρό 6 μηνών, πέθανε εντελώς αναπάντεχα μέσα στην αγκαλιά της Ειρήνης.

Σημειώνεται πως η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του μωρού της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης από την Αμαλιάδα, η οποία έχει ήδη χάσει δυο παιδιά.

 «Εγώ σαν μάνα που έχω χάσει το παιδί μου, μέσα από τα χέρια της Ειρήνης, θα το ψάξω και νομικά και θα το φτάσω μέχρι όπου χρειαστεί», είπε στο Live News της Τρίτης (22.10.2024) η μητέρα.

Η γυναίκα ζητά να διερευνηθεί και η υπόθεση του δικού της μωρού, το οποίο όπως καταγγέλλει πέθανε κι αυτό μέσα στην αγκαλιά της 24χρονης.

 Είναι σοκαριστικό πως αυτή η γυναίκα μέσα σε 3 χρόνια έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας όχι σε 3 αλλά σε 4 θανάτους παιδιών.

«Έρχομαι και να ρωτήσω πως γίνεται; Είναι και τα 4 σύμπτωση; Έχει κάνει κάτι; Εγώ έρχομαι να ρωτήσω σαν μάνα μόνο ένα ‘γιατί’».

«Έφυγαν» τέσσερα παιδιά μέσα στα χέρια της
Το μικρό αυτό μωράκι «έφυγε» από την ζωή εντελώς ανεξήγητα στις 4 Φεβρουαρίου του 2021. Η μητέρα περιγράφει στο Live News  όλα όσα θυμάται από εκείνο το απόγευμα, που είχε βγει για μια βόλτα αφήνοντας πίσω την επιστήθια φίλη της, Ειρήνη, να προσέχει το μωρό της.

«Με την Ειρήνη γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε κουμπάρες. Της είπα να μου κρατήσει το παιδί να πάω μια βόλτα με τον σύντροφο μου. Μου είπε εννοείται ότι μπορώ».

Η μητέρα πριν αφήσει την κόρη της με την Ειρήνη την είχε αλλάξει, την είχε ταΐσει και πριν την κοιμίσει της έδωσε και το φάρμακο που έπαιρνε για ένα μικρό πρόβλημα υγείας.

Τίποτα -όπως λέει- δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

«Παίρνει κάποια στιγμή η Ειρήνη τηλέφωνο κάποιον που δεν θέλω να πω ποιον και λέει «το παιδί πέθανε» και παίρνει κατευθείαν ο σύζυγος μου την Ειρήνη τηλέφωνο και του λέει το παιδί είναι μια χαρά, ενώ ήταν πεθαμένο».

Το ίδιο της είπαν και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο. Ότι δηλαδή το μωρό έφτασε στα χέρια τους νεκρό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Η 24χρονη Ειρήνη από την άλλη, έκανε μια άλλη περιγραφή.

«Έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και κάλεσε ασθενοφόρο. Δεν μου είπε για δύσπνοια, ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα».

Η αιτία θανάτου που είπαν τότε σε αυτή την μητέρα ήταν ο αιφνίδιος θάνατος. Ο φάκελος έκλεισε, όμως τον επόμενο χρόνο, πέθανε ακόμη ένα μωρό. Το πρώτο παιδί της Ειρήνης.

«Βγήκε απροσδιόριστο η πρώτη ιατροδικαστική και στην πορεία έχασε άλλα δύο παιδάκια η Ειρήνη».

Το 2023, όταν πλέον είχε πεθάνει και το δεύτερο μωράκι της Ειρήνης, οι δυο γυναίκες πενθούσαν μαζί τα αγγελούδια τους, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

«Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά. Έφτασα στο σημείο να το πιστεύω και να το διερευνήσω όταν μου μπήκαν οι υποψίες με το τρίτο παιδάκι στην Αμαλιάδα που ήταν και σε αυτόν τον θάνατο παρούσα».

Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, λέει σήμερα η μητέρα του πρώτου μωρού από τα τέσσερα που χάθηκαν, την γέμισαν με υποψίες.

Ο θάνατος του παιδιού της Ειρήνης
Μετά τον θάνατο του δικού της παιδιού τον Φλεβάρη του 2021, ακολούθησε εκείνος του πρώτου παιδιού της Ειρήνης τον Ιούνιο του 2022.

Τον Οκτώβριο του 2023 έφυγε και το δεύτερο παιδί της στον θάλαμο του Αγία Σοφία και πριν από 1,5 μήνα, τον περασμένο Αύγουστο έφυγε ο μικρός Παναγιωτάκης, ο γιος της καλύτερης της φίλης.

«Δεν πίστευα και δεν ήθελα να δεχτώ γιατί έδειχνε ότι αγαπάει τα παιδιά. Ότι πεθαίνει για τα παιδιά. Και τελικά έγινε το αντίθετο 4 παιδιά πέθαιναν στα χέρια της. Με την ίδια αιτία θανάτου ότι δεν μπορούν να πεθάνουν. Όπως και η κόρη η δικιά μου», λέει.

Έχοντας βιώσει την απόλυτη φρίκη 4 διαδοχικές φορές, η Ειρήνη παραδέχτηκε στο «Φως στο Τούνελ» πως πλέον δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά ούτε καν με τον 4χρονο αδελφό της υπό τον φόβο –όπως είπε- μην του συμβεί κάτι κακό.

«Ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό που είναι τεσσάρων χρόνων αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον».

«Δεν θέλω να δεθώ, λέει, με τον 4χρονο αδελφό της. Από πού κι ώσπου ξέρει ότι θα πάθει κάτι… Εκεί μου μπήκαν οι υποψίες και είπα ότι μπορεί να έχει κάνει κακό».

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία κατηγορία που να βαραίνει την 24χρονη.

Αξίζει να αναφερθεί πως εισαγγελέας είχε παρέμβει και το 2023 στους θανάτους των δύο παιδιών της Ειρήνης, χωρίς ωστόσο να βγει κάποιο πόρισμα.

Με την νέα εισαγγελική παρέμβαση οι ιατρικοί φάκελοι ανοίγουν και πάλι, με την γυναίκα αυτή να ζητά να επανεξεταστεί και η υπόθεση του δικού της παιδιού που είχε κλείσει τότε με την αιτιολογία του αιφνίδιου θανάτου.

Άσχημες μνήμες ξυπνάνε για τη μητέρα του βρέφους που χάθηκε από τη ζωή όσο βρισκόταν από την επίβλεψη της Ειρήνης το 2021.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι δύο γυναίκες συγκατοικούσαν και η μητέρα ήταν πάντα παρούσα τα βράδια, εκτός από εκείνη τη νύχτα που το παιδί της έμεινε αποκλειστικά στη φροντίδα της Ειρήνης.

«Νοσηλευτήκαμε στο νοσοκομείο, περάσαμε από γιατρούς, νευρολόγους, παθολόγους. Στείλαμε εξετάσεις στην Αθήνα, δεν έβρισκαν κάτι. Όταν βγήκαμε, μου είπαν ότι πρέπει να πάει σε φυσικοθεραπευτή», είπε η μητέρα.

«Ενώ έχω τακτοποιήσει το μωρό μου, είχε πάρει και την αγωγή του, φεύγω. Μετά από δύο ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ‘με κάλεσε η Ειρήνη, έφυγε, πέθανε’. Κλείσαμε το τηλέφωνο και ο σύντροφός μου κάλεσε την Ειρήνη, της λέει ‘πες μου τι έγινε με το παιδί’. Δεν του είπε την αλήθεια, του είπε ότι ήταν καλά».

Το ζευγάρι έφυγε κατευθείαν για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Το βρέφος βρισκόταν καθ’οδόν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

«Τη ρώτησα μετά τι έγινε και μου λέει ‘άκουσα έναν ήχο, σαν να μην μπορούσε να ανασάνει και είχε μελανιάσει’».

Οι γιατροί ανακοίνωσαν στη μητέρα του παιδιού ότι ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος.

Η μητέρα του βρέφους αποκάλυψε πως μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέταρτου βρέφους στην Αμαλιάδα άρχισαν να φουντώνουν οι υποψίες της πως ίσως η 24χρονη να εμπλέκεται στην απώλεια του παιδιού της.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις