Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Taste Atlas: Το φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε το καλύτερο στον κόσμο

Taste Atlas: Το φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκ...

Άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες στη δεκάδα

Το φημισμένο φιστίκι Αιγίνης αναδείχθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο από το Taste Atlas

Στην έρευνα του διεθνούς οδηγού γεύσεων, η οποία κατατάσσει τους 46 καλύτερους ξηρούς καρπούς παγκοσμίως, το φιστίκι Αιγίνης κατέλαβε την κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το τουρκικό φιστίκι Αντέπ από την επαρχία Γκαζιαντέπ. Ακολουθούν ποικιλίες φιστικιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Πορτογαλία.

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης βρίσκονται επίσης δύο ακόμη ελληνικές ποικιλίες, το φιστίκι Μεγάρων και το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας.

Για το φιστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas σημειώνει: «Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι, το φιστίκι Αιγίνης παράγεται από μια μοναδική ποικιλία που καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία δημιουργήθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία.

Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους στην Αίγινα προσδίδουν σε αυτά τα φιστίκια το χαρακτηριστικό άρωμα και τη μοναδική γεύση που τα καθιστούν κορυφαία σε όλο τον κόσμο. Η συγκομιδή τους ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι καρποί συλλέγονται με προσοχή, χρησιμοποιώντας μακριά ραβδιά για να μην προκληθεί βλάβη στα δέντρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life