Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στους δρόμους οι δάσκαλοι- 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο

Πάτρα: Στους δρόμους οι δάσκαλοι- 24ωρη ...

Στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι δάσκαλοι, οι οποίοι στην Πάτρα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

«Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας, για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών, που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους, είναι η επαναφορά των μειώσεων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια στους μισθούς τους, οι ελλιπείς πόροι για την εκπαίδευση, η «αξιολόγηση», κ.ά.

«Διεκδικούμε: 20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια, με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας, να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις- μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, «Όχι» στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, η οποία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Περισσότερα από 140 τα κενά στα σχολεία

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αχαΐας επισημαίνει πως τα κενά στα σχολεία του Νομού παραμένουν πολλά ακόμη και μετά την β’ φάση αναπληρωτών.

Όπως αναφέρει «τα αποτελέσματα των προσλήψεων της β’ φάσης αναπληρωτών αφήνουν τα σχολεία με πολλά κενά, με τους εκπαιδευτικούς να δίνουν πραγματικά ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να μείνουν όρθια.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους….

Οι προσλήψεις παράλληλης στήριξης στην Αχαΐα στην ειδικότητα των ΠΕ70 είναι 8 και τα εγκεκριμένα αιτήματα 96.

Στην παράλληλη στήριξη ΠΕ60, τα εγκεκριμένα αιτήματα ήταν 18 και έγιναν 4 προσλήψεις.

Ίδια εικόνα και στους ΠΕ70 γενικής παιδείας, με τα κενά να είναι 31 και οι προσλήψεις 5.

«Ψαλίδι» από την κυβέρνηση και στα τμήματα ΖΕΠ, αφού από τα 32 που είχαν εγκριθεί θα λειτουργήσουν τα 23.

Στη σφαίρα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, πρέπει να προσθέσουμε και την

αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο να μην ανοίγουν κάθε χρόνο οι πίνακες του ΑΣΕΠ, όπως διεκδικούν τα σωματεία, ώστε να ανανεώνονται με τους νέους απόφοιτους των Παιδαγωγικών και Καθηγητικών σχολών. Να αφήσει λοιπόν, τις δικαιολογίες στο Υπουργείο ότι δεν δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί και έτσι έμειναν κενές θέσεις».

Ειδήσεις Τώρα

Αμαλιάδα – «Το χαμόγελο του παιδιού»: Είχαμε λάβει κλήσεις για την μητέρα που πέθαναν τα μωρά της https://www.thebest.gr/article/768928-amaliada-to-chamogelo-tou-paidiou-eichame-labei-kliseis-gia-tin-mitera-pou-pethanan-ta-mora-tis

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο, με τραυματία δικυκλιστή, έξω από τα Δικαστήρια https://www.thebest.gr/article/768918-patra-sobaro-trochaio-me-traumatia-dikuklisti-exo-apo-ta-dikastiria

Σα να είσαι στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα! Τα λιοντάρια του Πόρτο- ΦΩΤΟ https://www.thebest.gr/article/768798-sa-na-eisai-stin-plateia-georgiou-stin-patra-ta-liontaria-tou-porto-foto

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις