Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η καλύτερη παράσταση στην Αθήνα: Oι κριτικοί θεάτρου ψήφισαν, μεγάλος κερδισμένος «Ο αποτυχημένος»

Η καλύτερη παράσταση στην Αθήνα: Oι κριτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Απονεμήθηκαν 17 Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

 Κορυφαία παράσταση της αμέσως προηγούμενης θεατρικής σαιζόν στην πρωτεύουσα αναδείχθηκε «Ο αποτυχημένος» σύμφωνα με την Ελληνική Ενωση Κριτικών Θεάτρου.

Η πρωτιά ανακοινώθηκε στα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή. Πρόκειται για τη μουσική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, που ανέβηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Νιάρχος, στην αρχή του χρόνου με συνεχή sold out. Μάλιστα, επαναλαμβάνεται αυτές τις ημέρες λόγω της απήχησής της (ως 27/10).

 Κεντρικός χαρακτήρας ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα, ο Γκλεν Γκουλντ. Τον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος που απέσπασε βραβείο καλύτερου νέου πρωταγωνιστή.

 

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Εκτορας Λυγίζος, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης και  κινηματογραφιστής.

 Γραμμένο το 1983 στο γνωστό παραληρηματικό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο «Ο αποτυχημένος» σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Επί σκηνής ο πρωτότυπος μονόλογος γίνεται μουσικοθεατρικό έργο για τέσσερις φωνές και ένα πιάνο.

 Φόντο ένα παρηκμασμένο ξενοδοχείο της αυστριακής επαρχίας. Παρακολουθούμε το θρυλικό Καναδό πιανίστα Γκλεν Γκουλντ, δύο πρώην συμμαθητές του ως «φαντάσματα» που τον στοιχειώνουν και την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.  Ηχεί διαρκώς πιάνο σε συνθέσεις του Μπαχ. Η ιστορία αφορά στο φθόνο, τη φιλοδοξία, τη φήμη, την ιδιοφυΐα, την τελειοθηρία, την εμμονή και τη ματαίωση.

 Πλάι στο Γιάννη Νιάρρο παίζουν οι Άρης Μπαλής, Αμαλία Μουτούση και ο ίδιος ο Έκτορας Λυγίζος ως αφηγητής.

 

*Στην απονομή της Ελληνικής Ενωσης Θεατρικών Κριτικών υπήρξαν πάντως και άλλες διακρίσεις. Μεταξύ άλλων, απέσπασε βραβείο νέας ηθοποιού η Νατάσα Εξηνταβελώνη (Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ, σκην. Δημήτρης Καραντζάς, Θέατρο Προσκήνιο). Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία πέτυχε η Στεφανία Γουλιώτη ((The Doctor, σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου). Διακρίθηκε για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία ο Αργύρης Ξάφης (Το πιο Όμορφο Σώμα που Έχει Βρεθεί ποτέ σε Αυτό το Μέρος, σκην. Ζωή Ξανθοπούλου, Θέατρο Θησείον). Το βραβείο σκηνοθεσίας πήρε η Κατερίνα Μαυρογεώργη (Jane, Θέατρο Θησείον).  Με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου τιμήθηκε ο διεθνής θεατράνθρωπος Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Ειδήσεις Τώρα

Tα bridal looks της Μαριακάρλα Μπόσκονο αποδεικνύουν πως ζει και αναπνέει μέσα στη μόδα

Zara Home+ Vincent Van Duysen, ο ορισμός της διαχρονικής λιτότητας στοχεύει στο ευρύτερο κοινό

Embassy, Κολωνάκι: Ο Τάκης Zαχαράτος σατιρίζει Κασσελάκη, Αργυρό, Σάττι και Τέιλορ Σουίφτ!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View