Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Μάκης Λυκούδης: "Οι συνεχείς αλλαγές δεν κάνουν καλό στην εικόνα του αθλήματος"

Μάκης Λυκούδης: "Οι συνεχείς αλλαγέ...

Ο προπονητής της ΝΕΠ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς της υδατοσφαίρισης και τη γενικότερη κατεύθυνση του αθλήματος

Για τα προβλήματα του χώρου μίλησε ο Μάκης Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης θεωρεί ότι αντί να εστιάσουμε στις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του χώρου, επικεντρωνόμαστε σε συχνές τροποποιήσεις που τελικά δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη, αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν στη συρρίκνωση του αθλήματος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

 "Δεν νομίζω ότι οι συνεχείς αλλαγές κάνουν καλό στην εικόνα του αθλήματος! Πρέπει πρώτα να βελτιώσουμε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και μετά να προβούμε σε αλλαγές που νομίζω θα συρρικνώσουν και όχι θα αναπτύξουν το άθλημα!"

Ο κ. Λυκούδης επίσης επεσήμανε ότι η υδατοσφαίριση δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ, αλλά με αθλήματα που έχουν συνεχή ανάπτυξη, όπως το μπάσκετ.

"Δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ αλλά πρέπει η εικόνα και η προσοχή μας να είναι στα αθλήματα όπως στο μπάσκετ, που έχουν συνεχή ανάπτυξη και όπως βλέπεις, λιγοστές αλλαγές!" τόνισε.

Τέλος, ο προπονητής της ΝΕΠ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πώς η υδατοσφαίριση κάποτε ήταν στην κορυφή των αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπονοώντας ότι τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει:

"Και ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε η κορωνίδα των αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η υδατοσφαίριση. Τώρα;"

Οι αλλαγές που προβληματίζουν τον κ. Λυκούδη, αναμένεται να δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια του World Cup τον Ιανουάριο του 2025, με την τελική εφαρμογή τους να κριθεί μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν των συλλόγων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports