Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Σπάικ Λι, Μίσι Έλιοτ τιμήθηκαν με Εθνικά Μετάλλια Τεχνών των ΗΠΑ

Οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Σπάικ Λι, Μίσι Έλι...

Τα απένειμε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν - Επίσης ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Κουίν Λατίφα, η Idina Menzel και ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Κεν Μπερνς

Οι διάσημοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Σπάικ Λι, και ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Κεν Μπερνς - Kenneth Burns, το νέο έργο του οποίου που θα προβληθεί στο PBS τον Νοέμβριο, έχει ως θέμα τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν με Εθνικά Μετάλλια Τεχνών των ΗΠΑ.

Επίσης βραβεύτηκαν η διάσημη τραγουδίστρια ράπερ Μίσι Έλιοτ, η επονομαζόμενη «βασίλισσα» του Μπρόντγουαιη», Ιντίνα Μένζελ - Idina Menzel (που δάνεισε τη φωνή της στην Έλσα στο «Frozen» της Ντίσνει καθώς και η 54χρονη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός Κουίν Λατίφα - Queen Latifah με την τελετή να λαμβάνει χώρα στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απένειμε τα Εθνικά Μετάλλια Τεχνών 2022 και 2023 μαζί με τα Εθνικά Μετάλλια Ανθρωπιστικών Σπουδών κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής στο Οβάλ Γραφείο.

Αργότερα χαρακτήρισε την ομάδα των συνολικά 39 βραβευθέντων «προσωπικότητες που εμπνέουν πραγματικά».

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι έχετε καταρρίψει εμπόδια, χαράξατε νέα μονοπάτια, επαναπροσδιορίσατε τον πολιτισμό. Είστε οι αφηγητές της αλήθειας, οι κατασκευαστές γεφυρών, οι αναζητητές της αλλαγής και πάνω απ’ όλα, είστε οι αυθεντίες της τέχνης σας που μας έχει κάνει μια καλύτερη Αμερική για όλα όσα έχετε κάνει» είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Να προσθέσουμε πως ο 67χρονος Σπάικ Λι κέρδισε το 2019 για την ταινία του «Η Παρείσφρηση» το βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της 53χρονης Missy Elliott από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ είναι το «Work it».

Για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ τι να πρωτοπεί κανείς, θεωρείται από τους επιδραστικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες με 2 βραβεία Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στην κατοχή του, το 1ο για την συγκινητική «Λίστα του Σίντλερ» το 1994.

Όσο για την Κουίν Λατίφα - Queen Latifah από το Νιου Τζέρσεϊ που είναι και επιτυχημένη τραγουδίστρια, τα κατάφερε και στο σινεμά με πολλούς ρόλους σε κομεντί, κοινωνικά φιλμ με την πρώτη μεγάλη επιτυχία να έρχεται μέσα από την ερμηνεία της στην Οσκαρική ταινία «Chicago» (2002) του Ρομπ Μάρσαλ που της χάρισε & υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ο Σπάικ Λι.

Ο Σπάικ Λι.

Η Μίσι Έλιοτ.

Η Μίσι Έλιοτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight