Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: «Το βρέφος δεν είχε αναπνοή», λέει το ΕΚΑΒ

Αμαλιάδα: «Το βρέφος δεν είχε αναπνοή», ...

Πολλά τα ερωτήματα για τα νεκρά μωρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τους μυστήριους θανάτους τριών μωρών στην Αμαλιάδα, με συνδετικό κρίκο να αποτελεί 24χρονη, που ήταν στο περιβάλλον και των τριών μωρών.

Ο κύκλος των θανάτων άνοιξε στις 19 Ιουνίου του 2022, οπότε το ΕΚΑΒ παρέλαβε χωρίς αναπνοή το 19 ημερών βρέφος της 24χρονης. Το μωρό μετά τη γέννηση του είχε νοσηλευτεί για οκτώ ημέρες στη Μονάδα Νεογνών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και από εκεί έφυγε υγιέστατο. Μάλιστα,  είχε προγραμματιστεί να γίνει υπέρηχος εγκεφάλου, που δεν έγινε ποτέ, γιατί το παιδί απεβίωσε αιφνίδια από ενδιάμεση πνευμονίτιδα.

«Το μωρό είχε πεθάνει εδώ και ώρα»
«Το πλήρωμα διαπίστωσε στο σημείο ότι όντως το βρέφος δεν είχε αναπνοή και ήταν ωχρό και ψυχρό. Αυτό σημαίνει ότι είχε περιέλθει ο θάνατος εδώ και ώρα», τόνισε, μιλώντας στον  Alpha ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Ένα χρόνο αργότερα στις 17 Οκτωβρίου του 2023 ακολούθησε ο θάνατος του δεύτερου μωρούτης 24χρονης από καρδιακό επεισόδιο. Το παιδί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha παρουσίασε σε αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς κι έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του από το Καραμανδάνειο στο Παίδων Αγία Σοφία, όπου και κατέληξε.

Κατόπιν αιτήματος, που υπέβαλε η 24χρονη ολοκληρώθηκε σήμερα ο γονιδιακός έλεγχος στα δύο μωρά της. Για το  19 ημερών κοριτσάκι, ήταν καθαρός, ενώ για το δεύτερο, 2 μηνών κορίτσι, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Πύργου για τον θάνατο του 3ου μωρού 
Ο θάνατος του τρίτου μωρού, του 15 μηνών, γιου της κολλητής της και συγκατοίκου της 24χρονη ήρθε έναν χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2024. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Πύργου το παιδί το έφερε η ίδια άσφυγμο στο νοσοκομείο.

«Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας. Ήταν άσφυγμο με διεσταλμένες κόρες και στα δύο μάτια, άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους και χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με μελανιασμένα χείλη.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος για τη βατότητα των αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα και εν συνεχεία έγινε χειρισμός Heimlich και εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος και εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Ελήφθη ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος κι έπειτα οι γιατροί προχώρησαν σε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

Η ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκε και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποια ένδειξη ζωτικότητας στο monitor παρακολούθησης το οποίο και έδειχνε συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού κι ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

Και 4ο μωρό πέθανε υπό την εποπτεία της 
Εκτός της εισαγγελική έρευνας έχει μείνει ο θάνατος και τέταρτου μωρού, που σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του πέθανε όσο βρισκόταν υπό την εποπτεία της 24χρονης.

«Έχω επικοινωνήσει μαζί της. "Μου είπε για ποιο λόγο την κατηγορώ ότι έφαγε το παιδί μου". Δεν βγήκα ποτέ να πω ευθέως ότι αυτή σκότωσε το παιδί μου. Έχω πει ότι "δεν κατηγορώ κανέναν", έχω υποψίες και θέλω να διερευνηθεί η υπόθεση του παιδιού», είπε στο OPEN η μητέρα του παιδιού.

Μεγάλωσε σε κακοποιητικό περιβάλλον
Η 24χρονη σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού μεγάλωσε σε κακοποιητικό περιβάλλον και σε κραυγή για βοήθεια συνήθιζε να εξαφανίζεται από το σπίτι της. «Το κουβάρι ξεκίνησε όταν  η μητέρα ήταν ανήλικη και ζητούσε βοήθεια, κάνοντας φυγές. Ζούσε σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον, κακοποιητικό και με παραμέληση», τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. 

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις