Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Από διάμεση πνευμονίτιδα πέθανε και η αδερφή της 24χρονης

Αμαλιάδα: Από διάμεση πνευμονίτιδα πέθαν...

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους των πέντε μωρών στην Αμαλιάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους των πέντε μωρών στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του MEGA, και ο θάνατος της αδερφής της 24χρονης από την Αμαλιάδα οφείλεται σε διάμεση πνευμονίτιδα, όπως και του πρώτου μωρού της 24χρονης και του βρέφους της κουμπάρας της, Ειρήνης.

Σημειώνεται ότι η αδελφή της πέθανε στο Άργος το 2014.

Η νεαρή γυναίκα έχασε τα δύο της μωρά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών βρέφους που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

Τον Ιούνιο του 2022 πέθανε το 19 ημερών μωρό της 24χρονης και το πόρισμα έδειξε πως «έφυγε» από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

Επίσης, από την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε πως το βρέφος της φίλης της, το οποίο πέθανε το 2021 έχασε τη ζωή του από διάμεση πνευμονίτιδα, όπως και το πρώτο μωρό της 24χρονης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το MEGA, οι συγγενείς του 15 μηνών παιδιου που έχασε την ζωή του στις 5 Αυγούστου, παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.

Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησε  για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα και από τι προκαλείται.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση ως προς τη διάγνωση. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε», είπε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε να έχει από κάτω μία παθολογία, ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Μία άλλη αιτία σχετικά συχνή είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Ο,τιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Θα μπορούσε να είναι και από εισπνοή τοξικών ουσιών ή και ναρκωτικών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις