Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρακούκης-Δίκη Πισπιρίγκου: Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια

Καρακούκης-Δίκη Πισπιρίγκου: Η Μαλένα δε...

Τι κατέθεσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στην κατάθεση του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης πως η κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένα Δασκαλάκη, δεν έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια.

Ο ιατροδικαστής, μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα, είχε αναλάβει μετά από εισαγγελική παραγγελία την επανεξέταση των θανάτων της Μαλένας Δασκαλάκη και της Ίριδας και είχε καταλήξει πως οφείλονται σε ασφυξία, ανοίγοντας το δρόμο για την ποινική δίωξη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου.  

 Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα; 

Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

 Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος.  Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα  και πεθαίνει. Ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα. 

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια». 

Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της κατάθεσης του παθολογοανατόμου, Χρήστου Ευτυχιάδη, όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας.

Ο μάρτυρας,  απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το εάν τον αποδίδει το θάνατο σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος “πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;” θα πω “πάνε’».

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις