Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Τι έγινε με τα νεκρά βρέφη; Οι περιγραφές της 24χρονης-ΒΙΝΤΕΟ

Αμαλιάδα: Τι έγινε με τα νεκρά βρέφη; Οι...

Όλα όσα είπε

Για όλους και για όλα μίλησε  η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους θανάτους των βρεφών, σε Αμαλιάδα και Αχαϊα.

Η 24χρονη περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς χάθηκαν τα δικά της μωρά, τη σχέση που ίδια είχε με την πρώην συγκάτοικο και μητέρα τους ενός νεκρού βρέφους αλλά και τα όσα λέγοντα για την ίδια. Μάλιστα, η 24χρονη εμφανίστηκε ανοιχτή σε πιθανή έρευνα, επισημαίνοντας πως «δεν φοβάμαι, από την αρχή δεν έχω φοβηθεί έχω βγει παντού, αν φοβόμουν δεν θα έβγαινα», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Οι περιγραφές της 24χρονης για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της
Η 24χρονη εξέφρασε τις απορίες της σχετικά με τις κατηγορίες που εισπράττει από τη μητέρα του μικρού βρέφους που πέθανε. «Γιατί κατηγορεί εμένα; Τι της έκανα; Γύρισε μετά από τρία χρόνια να με κατηγορήσει;»

 Η ίδια περιέγραψε το βράδυ που το παιδί της πρώην φίλη της ξεψύχησε: «Είχε κάτι το παιδί και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Ένα βράδυ ήθελε να πεταχτεί κάπου και μου λέει μην ξεχάσεις να δώσεις το φάρμακο το παιδί. Της λέω “δώσ’ το εσύ να είμαστε σίγουροι”, λέει “στις 12 πρέπει να το πάρει”. Με κάποιον μίλησα εκείνο το βράδυ. Μου λέει “όλα καλά στο σπίτι;” Λέω “ναι, η Κατερίνα κάπου έχει πάει, εγώ είμαι εδώ κάθομαι, το παιδί είναι στην κούνια, κοιμάται”. Τους έστειλα φωτογραφίες που κοιμόταν το παιδί, και έβγαλε η ίδια η μητέρα ότι το παιδί το έβγαλα φωτογραφία νεκρό. Έκανε ένα περίεργο τόνο το παιδί. Πήρα το ασθενοφόρο, κατά τη διάρκεια το παιδί είχε χαμηλό οξυγόνο αλλά ήταν καλά. Κάποιος γιατρός φώναξε μετά ότι το παιδί δεν ζει».

«Ακόμα δεν ξέρω από τι έφυγε το δεύτερο παιδί μου»
Για τα δικά της παιδιά και τον τραγικό χαμό τους είπε πως «το πρώτο μου παιδί κρατήθηκε στη θερμοκοιτίδα λόγω λοίμωξης και το πήρα μετά από 10 ημέρες. Με πήραν και μου είπαν ότι το παιδί είναι εντάξει και θα προγραμματιστεί ένας έλεγχος στον εγκέφαλο, ρώτησα το γιατί και μου είπαν ότι δεν έχουν βρει κάτι. Πήγαμε στον Άγιο Ανδρέα. Έκανε επαναληπτικές εξετάσεις. Ήταν μια χαρά όλα. Με ρώτησαν αν έχω κλείσει ραντεβού. Μια ημέρα πριν το παιδί έφυγε. Κοιμόταν στο κρεβάτι του. Έβγαζε άσπρους αφρούς και περίεργους ήχους και φώναξα τη σπιτονοικοκυρά που ήταν δίπλα μου. ''Το παιδί σου ξεψυχάει'' μου είπε».

Όσο για τη στιγμή που έμαθε τον θάνατό του δήλωσε: «Όταν το πληροφορήθηκα κόντεψα να σπάσω το Κέντρο Υγείας. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κοπάναγα τη τζαμαρία και την πόρτα. Τίποτε άλλο. Η Σήμανση με πήγε στο σπίτι γιατί ήταν βρέφος και έπρεπε να ελεγχθεί το σπίτι και η μητέρα. Κοίταξαν και είπαν πως είναι καθαρά τα πράγματα».

Το δεύτερο παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας
Για το δεύτερο παιδί είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, μάλιστα τόνισε πως είχαν γίνει εξετάσεις και δεν είχε βρεθεί κάτι. Έμειναν 33 ημέρες στο Παίδων. «Εκείνο το βράδυ ήταν να πάω στην Πάτρα να πάρω το ΑΜΚΑ. Σηκώνομαι, της αφήνω το χέρι. Μέχρι να φτάσω στην πόρτα χτύπησε το μόνιτορ. Έρχονται οι γιατροί, το κοιτάνε, το παίρνουν μέσα. Μου ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς» Κοπάναγα ό,τι έβρισκα μπροστά μου».

Το χρονικό των θανάτων των πέντε μωρών
Ακολουθούν οι θάνατοι των βρεφών στους οποίους ήταν μάρτυρας η 24χρονη και ο λόγος που έφυγαν από τη ζωή:

06/02/2014: Αδερφή της, 18 μηνών – Λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού συστήματος

04/02/2021: Κόρη της κουμπάρας της, 6 μηνών – Πνευμονίτιδα

19/06/2022: Πρώτο της παιδί, 19 ημερών – Πνευμονίτιδα

17/10/2023: Δεύτερο παιδί της, 60 ημερών – Ανακοπή καρδιάς

05/08/2024: Γιος συγκατοίκου της, 15 μηνών – Άγνωστο αίτιο

Δικηγόρος της 24χρονης: «Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κάτι σε βάρος της Ειρήνης»
Από την πλευρά της, η δικηγόρος της Ειρήνης, Βούλα Δημητριάδου απαντά για τη νέα εισαγγελική έρευνα: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ζητήσει οτιδήποτε από τις αρμόδιες αρχές ακόμη και μια επανεξέταση, επανεκτίμηση, επαναξιολόγηση ενός αποδεικτικού υλικού που δεν ανέδειξε πριν τρία χρόνια κάποια σημάδια, ευρήματα ή αποτέλεσμα που να παραπέμπει σε μια εγκληματική ενέργεια.

Τις όποιες υποψίες μπορεί να τις έχει ο καθείς, αλλά κρατά ότι πριν τρία χρόνια αυτεπάγγελτα ο θάνατος του παιδιού διερευνήθηκε. Υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος, μια ιστολογική τοξικολογική που άμα δεν τους ικανοποιούσε ως αποτέλεσμα θα μπορούσαμε με μια νομική συμπαραστάτη να ελέγξουν τον εισαγγελέα ή όπου αλλού ήθελαν. Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κάτι σε βάρος της Ειρήνης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις